avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coeficienti salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coeficienti salarizare

Salariul minim brut garantat este de 670 lei. As vrea sa stiu ce coeficienti de salarizare se aplica la acest salar, in functie de studiile avute, deoarece eu nu gasesc nicio lege sau act care sa ma ajute in acest sens.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 27 Septembrie 2011
Coeficientii de ierahizare sunt prevazuti in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in R.I. al acestuia .... inainte erau prevazuti in CCMN , insa de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.

Codul Muncii si niciun alt act normativ nu a reglementat sau reglementeaza asa ceva.
Deci sa inteleg ca angajatorul nu mai este obligat sa aplice coeficienti de salarizare. Poate angaja o persoana doar cu salariul minim pe economie?
Intr-adevar, asa este ... angajatorul nu mai este obligat sa aplice coeficentii de salarizare decat daca sunt prevazuti in CCM aplicabil angajatorului sau in REg.Intern al acestuia ...
Scuze ca va deranjez, dar mai am o nelamurire...
Coeficientii de salarizare nu este obligatoriu sa fie trecuti in Reg. Intern, dar daca ar vrea angajatorul sa ii treaca poate stabili el acesti coeficienti dupa cum vrea sau trebuie aplicati cei care au fost prevazuti de ultimul CCM 2007-2010.
Coeficientii de ierarhizare pot fi trecuti in Reg.Intern la sectiunea referitoare la drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor.

CCMN nu mai are niciun efect juridic, insa angajtorii se pot ghida dupa acesta ... de obicei acei coeficienti de salarizare se stabilesc impreuna cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor - unde exista asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru angajat studii superioare Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog frumos, cine poate sa-mi precizeze, si eventual cu trimitere catre actele normative, cat a fost salariul minim obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Hg nr.1225/2011 - salariul minim brut pe economie Cornel  Vasile Cornel Vasile Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922/2011 Hotarare nr. 1225 din 14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat ... (vezi toată discuția)