Salariul minim brut garantat este de 670 lei. As vrea sa stiu ce coeficienti de salarizare se aplica la acest salar, in functie de studiile avute, deoarece eu nu gasesc nicio lege sau act care sa ma ajute in acest sens.
Coeficientii de ierahizare sunt prevazuti in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in R.I. al acestuia .... inainte erau prevazuti in CCMN , insa de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.
Codul Muncii si niciun alt act normativ nu a reglementat sau reglementeaza asa ceva.
Intr-adevar, asa este ... angajatorul nu mai este obligat sa aplice coeficentii de salarizare decat daca sunt prevazuti in CCM aplicabil angajatorului sau in REg.Intern al acestuia ...
Scuze ca va deranjez, dar mai am o nelamurire...
Coeficientii de salarizare nu este obligatoriu sa fie trecuti in Reg. Intern, dar daca ar vrea angajatorul sa ii treaca poate stabili el acesti coeficienti dupa cum vrea sau trebuie aplicati cei care au fost prevazuti de ultimul CCM 2007-2010.
Coeficientii de ierarhizare pot fi trecuti in Reg.Intern la sectiunea referitoare la drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor.
CCMN nu mai are niciun efect juridic, insa angajtorii se pot ghida dupa acesta ... de obicei acei coeficienti de salarizare se stabilesc impreuna cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor - unde exista asa ceva.