avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa se poate consuma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa se poate consuma

Buna ziua.
Daca am inregistrat o marfa in 371 o pot da pe consum?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:51, 7 Septembrie 2012
Conform Capitolului VII "FUNCTIUNEA CONTURILOR"din ANEXA la OMFPnr.3055/2009,acest
lucru pare imposibil.Dar cum in acest capitol este specificat faptul ca functiunea conturilor nu este limitativa ,consider urmatoarele:
1. Daca marfa este inregistrata la pretul furnizorului(engross)asa cum materiile prime,
materialele consumabile,etc.,pot fi transformate in marfuri,care se vand ca atare,cred ca este posibila inregistrarea ,prin transferul de la marfa la materiale,etc.a unor marfuri necesare fie in procesul de productie,fie ca materiale consumabile si apoi sa fie trecute in consum.
2. Aceste operatiuni nu trebuie sa devina o practica,ele ar trebui sa fie ocazionale si daca
programul contabil si de gestiune permite astfel de operatiuni(de tipul "consum intern".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Vanzare materii auxiliare adrianabresug adrianabresug o societate cu obiect activitate fabricare tamplarie lemn are materii auxiliare pe stoc pe care nu le mai foloseste in procesul de productie .Putem vinde ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)