avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligativitatea utilizarii fax-ului in corespondenta ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligativitatea utilizarii fax-ului in corespondenta oficiala

Este obligatorie sau este la latitudinea celor care comunica, utilizarea fax-ului pentru corespondenta intre persoane juridice?
Exista institutii care impun ca transmiterea corespondentei catre acestea sa se realizeze prin fax?
Este acceptata, in locul fax-ului, transmiterea corespondentei prin e-mail semnat electronic?
Cel mai recent răspuns: IB , utilizator 13:51, 7 Septembrie 2012
nu este tipulat nicaieri ca e obligatoriu sa trimiti fax, si anume ca se ia in considerare adresele trimise rin mijloacele electronice de corespondenta adica fax e-mail etc
Modalitatea in care se efectueaza o corespondeta este o conventie intre cele doua parti.
Societati sau institutii impun un anumit tip de efectuare a corespondentei in functie de organizarea acestora. Daca vi se solicita o corespondenta prin fax este pentru ca asa este organizat acel departament. Daca institutia doreste transmiterea prin fax a corespondentei va trebui sa va conformati, aceasta nu va va aproba un tip preferential de corespondenta.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspuns adresă transmisă prin e-mail? ContSters476349 ContSters476349 Bună ziua, Întâmpin dificultăți în obținerea unui răspuns la o cerere pe care am transmis-o unei instituții publice prin e-mail, mai exact ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatorilor asupra emailurilor angajatilor nemona2011 nemona2011 Buna. As avea si eu o intrebare. Am lucrat pana ieri (inclusiv) la o multinationala; mi-am dat demisia la zi ieri (fara preaviz), iar demisia intra in vigoare ... (vezi toată discuția)
De necrezut !!! :stunned: Krissia . Krissia . 1.Am 2 procese pe rol avand ca obiect contestatie la executare. Dupa ce am mai primit anterior o citatie in care mi se spunea ca daca mai trimit pe email ... (vezi toată discuția)