avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare urgenta!
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare urgenta!

buna ziua.tatal meu a facut niste imprumuturi si fiind pensionar de boala gradul 3 nu si-a mai permis sa plateasca ratele deoarece si mama a ramas fara serviciu si acum este pesionara gradul 2.se poate face executare silita avnd in vedere ca nu sunt credite ipotecare si noi nu avem o locuinta a noastra,stam in chirie.tata are o pensie de 876lei din care are popriri de 632lei si mama 1260 si popriri de 870lei.tot primim somatii cu executari silite de la diverse banci noi am facut dovada prin acte ca suntem in imposibilitate de plata dar degeaba.va rog un raspuns cat mai urgent

:((
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 11 Septembrie 2012
daca nu detineti imobil in proprietate executarea se va face doar prin poprire si executare silita mobiliara.
cu privire la poprirea pe pensie aceasta este abuziva in sensul ca daca tatal dvs are pensie de 876 lei poprirea nu poate depasi 1/2 din pensie adica 438 lei( daca sunt mai multe popriri) in mod normal poprirea se face pentru 1/3 din venitul net.
la fel si la mama dvs .
Ar trebui sa aveti in vedere si modul cum s-au realizat imprumuturile de catre parintii dvs. si ma refer aici la giranti (persoane fizice), respectiv la proprietati (daca este cazul) cu care s-a girat pentru obtinerea imprumuturilor.
La un moment dat poate exista o actiune in instanta de judecata din partea bancilor care nu si-au primit la termen ratele pentru banii imprumutati plus dobanzile aferente.
deci pana la urma se va ajunge sa vina acasa si sa imi ia mobila?care este cel mai rau lucru ce se poate intampla?inteleg au fost facute datorii extrem de mari avem si giranti la cAR-uri carora trebuie sa le dam banii inapoi,deci chiar este o situatie foarte urata si jenanta.toate s-au dat peste cap de cand s-a imbolnavit mama si nu mai poate munci.suntem cu nervii la pamant si nu avem absolut nici o solutie de a scapa din necazul acesta,ce pot sa fac ca sa se mai tempereze lucrurile?
Puteti incerca o reesalonare a datoriilor cu bancile, ceea ce v-ar putea indatora si mai mult in cazul in care nu veti putea plati noile rate la termen.
am facut reesalonare la 2 dintre banci dar din pacate nu ne mai putem permite sa platim ratele.care este cel mai rau lucru ce se poate intampla?nu mai avem nici o solutie si nici un venit indeajuns de mare incat sa acoperim macar pana la zi plata tuturor ratelor.va rog un sfat!va multumesc#-o

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu LintoiuVasile LintoiuVasile Buna ziua. As dori si eu un raspuns (sfat) la problema urmatoare. Mama mea in urma cu 8 ani, si mai inainte, a facut niste imprumuturi care i-au fost ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spunti cum se procedeaza in cazul in care imprumutantul unui credit de nevoi personale nu mai plateste ratele avand venit din ... (vezi toată discuția)
Banca Ciupitu Ionel Ciupitu Ionel mau somat ca ma da in instanta ca nam platit bancile eu nu am nici o proprietate pe numele meu ce sar intampla cu mine? (vezi toată discuția)