Buna ziua. As dori si eu un raspuns (sfat) la problema urmatoare.
Mama mea in urma cu 8 ani, si mai inainte, a facut niste imprumuturi care i-au fost acordate pentru ca era impreuna cu tatal meu. De 4 ani este singura, tata a murit si nu a mai avut posibilitatea sa plateasca. Acum i-a venit popriri pe salariu de la trei banci sin 11 mil salariu net i s-au oprit 8 mil (cu sporuri realizate). Ea spune ca urmeaza sa vina poate in viitor si celelalte 2 banci.
Intrebarea mea este daca exista vreun alt mod de solutionare decat poprirea asta pe salariu sau macar mai putin. Nu stie unde sa mearga sa verifice daca se mai poate face ceva fiind fara tatal meu si bani de avocat nici atat nu are. Sigurul ei gand acum este de a renunta la viata.
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat.
Cu mii de multumiri,
Lintoiu Vasile
Domnule, i se poate popri doar maxim 1/2 din salariul net, daca salariul net ( inclusiv sporuri a fost de 16 milioane retinerea e legala, altfel nu. Poate depune contestatie daca i se retine mai mult de 1/2 din salariu.
Daca vin si alte popriri tot maxim 1/2 i se retine, deci nimic in plus.
Daca insa are si alte bunuri, i se vor scoate aceastea la vanzare silita.
multumesc mult pentru raspuns
bunuri , nu stiu ce sa spun
casa in care stam a fost a bunicului si nu a fost facuta mostenirea pe urmas tatal meu fiind singurul copil
casa se imparte intre mama, eu si sora mea
dar e pe numele bunicului
chiar daca imprumutul nu a fost ipotecar? sunt imprimuturi ptr nevoi personale? oare nu poate face dovada ca a ramas vaduva si ca nu mai poate plati? caci imprumuturile i-au fost acordate ptr ca era impreuna cu tatal meu.
Dle., indiferent de evenimentele nefericite din viata noastra, datoriile trebuie platite. Ar putea sa mearga la banca sa ceara reesalonarea creditului, pe o perioada mai mare, ca sa poata sustine rata, daca chiar doreste sa plateasca.
Daca tatal dvs era comprumutat, mostenitorii preiau si datoria tatalui, deci poate fi executat silit intregul imobil.
Proprirea
roxicutza86
mama mea a facut un credit in 2008 girand cu apartamentul in franci elvetieni.im momentul de fata plateste rata 800 dintr-un salariu de 1100.acum 3 luni tatal ... (vezi toată discuția)
Bănci și ifn
bibicarina
Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)