As avea si nevoie de niste sfaturi juridice pentru cazul mamei mele care vrea sa divorteze de tatal meu, o persoana alcoolica violenta.
In momentul actual eu locuiesc cu cei doi intr-un apartament cu 3 camere la care ei sunt coproprietari.
Tatal nu are nici un venit de ani buni de cand nu mai vrea sa munceasca ci sta si consuma alcool in fiecare zi , obisnuindu-se sa fie intretinut de mama si de mine.
Poate o sa ma judecati ca de ce ma bag in viata lor si de ce inca mai locuiesc cu ei inca dar eu sunt singurul care poate opri agresiunile fizice si psihice ale tatalui meu fata de mama, si nu am de gand sa o las victima sigura in mana lui.
In timpul divortului probabil scandalurile vor fi mult mai dese cand acesta va afla, ce masuri legale pot exista impotriva lui in a-l face sa inceteze in afara de a chema politia si a-i aplica o amenda de care oricum nu-i pasa si nu o plateste.
M-am gandit sa inchiriez un alt apartament in care sa locuim dar luandu-i bautura mintile e in stare sa dea foc la apartament sau cine stie ce mai face.
Am reusit sa strang niste bani, pe care ma gandeam sa-i dam lui ca sa ii rascumparam partea din apartament, dar as vrea sa ii luam noi o garsoniera pentru ca daca ii dam banii cash direct cel mai probabil ii va bea si va ajunge sa doarma pe strazi. M-am gandit la aceasta varianta pentru ca daca s-ar ajunge sa fie scos la licitatie apartamentul probabil s-ar obtine un pret mult mai mic si am avea si noi si el de pierdut. Sa zicem ca vom ajunge sa-i rascumparam partea, cum vom reusi sa-l evacuam din locuinta pentru ca cel mai probabil va refuza sa plece?
In cazul in care dupa divort tata va continua sa se lege de mamam pe strada se va putea pune o interdictie de a se mai apropia de ea si ce se intampla daca o incalca?