avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cai de atac

Buna ziua. Sunt reclamant intr-un proces in care pe fond am castigat. Parata avea drept de apel in termen de 15 zile. Afacut apel dupa o luna motivand ca si-au schimbat adresa si ei nu au primit scrisoarea. Este plauzibil si eu ce pot sa fac sa impiedic aceasta? Multumesc.

[Mesaj editat - Va rog sa nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: vale7806 , utilizator 16:23, 8 Septembrie 2012
termenul de 15 zile se calculeaza de la comunicarea sentintei. daca nu i-a fost comunicata si dovedeste asta poate fi repusa in termen.
VA MULTUMESC PT. RASPUNS. SCRISOAREA LE-A AJUNS LA PRIMA ADRESA CARE ERA CUNOSCUTA SI DE INSTANTA ,DAR EI SPUN CA INTRE TIMP SI-AU SCHIMBAT ADRESA PE CARE INSA NU AU COMUNICAT-O.
In opinia mea, comunicarea s-a facut corect, la adresa cu care figura in dosar.

Era obligatia paratei sa anunte in scris instanta de o eventuala schimbare de domiciliu.

Art. 98 CPC
"Schimbarea domiciliului uneia din părţi în timpul judecăţii trebuie, sub pedeapsa neluării ei în seamă, să fie adusă la cunoştinţa instanţei prin petiţie la dosar, iar părţii potrivnice prin scrisoare recomandată, a cărei recipisă de predare se va depune la dosar o dată cu petiţia prin care se înştiinţează instanţa despre schimbarea domiciliului."

Apelul fiind facut, dosarul va fi inaintat instnatei superioare, iar dvs va veti apara solicitand respingerea apelului ca fiind tardiv introdus.
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS. IMI ESTE UTIL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatul a schimbat adresa ContSters225946 ContSters225946 Buna ziua. Multumesc persoanelor care m-au ajutat si pana in acest punct cu informatii in cazul despre care voi intreba si astazi. Impreuna cu niste colegi, ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu firma, neprimirea de citatie contestare decizie concediere andrei_coma andrei_coma Buna, as vrea sa stiu daca firma va fi instiintata in cazul in care s-a trimis citatia privind contestarea deciziei de concediere la adresa firmei, dar intre ... (vezi toată discuția)
Ecurs sentinta partaj dupa expirarea termenului ionela_incred ionela_incred In anul 2008 am inaintat dosarul de partaj bunuri comune. S-a judecat cazul si s-a dat o sentiinta la care paratul a facut apel.S-a judecat si apelul la care ... (vezi toată discuția)