avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... speranta si justitia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

speranta si justitia

Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea mea se refera la eliberarea conditionata si la ce se poate face de afara in acest sens Am un nepot care e inchis de 3 ani jumate si are de facut o pedeapsa de 7 ani jumate incadrarea juridica e tentativa de omor .ma intereseaza daca se poate face ceva sa fie pus in libertate a fost inchis pe regim inchis si de un an e pe regim semideschis a muncit de cand lau arestat si in prezent munceste ma poate ajuta cineva cu un sfat pentru ca e din ce in ce mai greu in puscariile romane din cauza suprglomerari din camere .
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:20, 7 Septembrie 2012
Nu se poate libera condiţionat înaintea executării fracţiei de pedeapsă prevăzută de lege, respectiv două treimi din totalul pedepsei aplicate, 5 ani în speţă . Zilele muncite se vor lua în considerare ca fiind zile executate şi se vor lua în calcul la împlinirea fracţiei de pedeapsă.În afară de condiţia de a presta muncă, condamnatul trebuie să dea dovezi temeinice de îndreptare , să aibă o atitudine corespunzătoare, care să denote faptul că este pregătit pentru reintegrarea socială.
La împlinirea fracţiei de pedeapsă, fie comisia pentru liberări condiţionate din cadrul penitenciarului , va face propunerea de liberare, fie nepotul dvs. va depune cererea . Dacă toate condiţiile vor fi găsite ca fiind îndeplinite, şansele de a fi liberat condiţionat sunt foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)
Calcularea pedepsei melinaR melinaR buna seara am si eu o intrebare nepotul meu e inchis pentru tentativa de omor si are de facut o pedeasa de 7,jumate din care a facut 2 ani si 7 luni pe regim ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)