avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... plata taxa conferinta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

plata taxa conferinta

S-a facut inregistrarea unei lucrari la o conferinta in strainatate, pe site-ul organizatorului.
S-a acceptat lucrarea pentru prezentare la conferinta. S-a emis si un fel de factura atasata la email-ul autorului.
Taxa prevazuta pentru participare nu s-a aprobat de catre institutia autorului si ca urmare nu s-a platit iar autorul nu a mai facut respectiva deplasare.
Ulterior dupa un timp autorul primeste e-mail repetat ca trebuie sa plateasca acea taxa indiferent daca nu s-a prezentat la conferinta, respectiv lucrarea nu a mai fost trecuta in programul conferintei, nu s-a informat autorul referitor la eventualitatea unei publicari. (la adresa de plata este trecuta institutia)
Actual editorul ameninta ca se va cere si penalitati pe zi de intarziere.

Ce trebuie sa faca sau cum trebuie sa procedeze autorul pentru rezolvarea problemei in mod favorabil?
Cel mai recent răspuns: vasilescu12 , utilizator 14:17, 10 Septembrie 2012
Cu siguranta in momentul in care v-ati inregistrat ati primit si conditiile pentru aceasta procedura. Cititi cu atentie acele informatii. Probabil ca aveati clauze speciale privind renuntarea....
Dupa cum raspunde doamna avocat, la inscrierea lucrarii, autorului i-au fost aduse la cunostinta clauzele contractuale (de fapt, asta sunt) referitoare la conditiile de admisibilitate a lucrarii (forma, continut), termen de plata, mod de plata, mod de renuntare si de notificare a renuntarii.
Neparcurgand acea procedura, autorul inca datoreaza plata respectiva. Singura solutie este sa notifice editorul asupra motivelor neparticiparii si sa incerce rezolvarea pe cale amiabila.
Intr-adevar sunt trecute pe site si date referitoare la finantare:

"Cancellation

Substitutions may be made at any time but please advise the Project Lead of a change of name. Should you find it necessary to cancel the registration completely, please notify the Project Lead immediately. Provided written notice is received by February 29th, 2012, a full refund will be given less a 10% administration charge. Provided written notice is received by March 14th 2012, a 50% refund will be given. It is regretted for registrations cancelled after March 14th, 2012, or for non-attendance at the conference, the full fee (100% cancellation charges) will be payable."

Din aceste date eu am inteles ca se refera la situatia in care dupa ce se plateste taxa autorul renunta la conferinta, iar potrivit zilelor si procentelor mentionate mai sus, se opreste din suma platita corespunzator de la 0% la 100%. Este corect?

Este corect ca aceste date afisate pe aceasi pagina cu taxa conferintei sa reprezinte un contract? Poate aceasta forma de afisare pe o pagina web sa fie considerata o forma legala de contract? Procedura de "registration" are mai multi pasi de la email cu parola la confirmare si plata (sign in, my accont, delegates, order, confirm si payment).

Deci daca autorul urmeaza primii trei pasi dupa care se razgandeste si deci nu mai plateste taxa prevazuta, responsabilul de conferinta nu trebuia sa anuleze acceptul lucrarii respectiv inregistrarea pentru plata?
Inteleg ca demersul Conferintei trateaza "registration" ca o rezervare obligatorie cu plata in avans de data conferintei sau dupa conferinta, si nu ca o invitatie cum se intampla la toate conferintele la care daca se accepta lucrarea dar nu se plateste taxa in timp util, se anuleaza publicarea si atat fara alte pretentii ca obigatii de plata...
Este legala aceasta forma de obligare la plata bazat pe un demers on line neclar d.p.d.v contractual?





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da in judecata o firma din argentina? si la cine sa apelez sa ma ajute daca am un caz impotriva lor cristiandrei cristiandrei Salut De curand m-am inscris pe un site din Argentina, care are birouri si prin Olanda. Site-ul aduna la un loc graficieni care in functie de proiectul ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru o amenda si puncte scazute la licenta de conducator auto Lucius213 Lucius213 Buna ziua, am fost oprit de politie in Anglia si nu aveam datele la mine permis , asigurare a masinii certificat de verificare etc .. masina fiind imobilizata, ... (vezi toată discuția)