avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru Auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru Auto

Buna ziua, problema este urmatoarea:
Sunt cercetat pt niste infractiuni informatice, mai exact, am vandut niste programe iar banii rezultati sunt ilegali, spun domnii de la diicot.Mi-am cumparat o masina dar NU din banii "ilegali" ci cu ajutorul parintilor mei, din vanzarea unei masini mai vechi si dintr-un imprumut de la un prieten, mai exact.De curand mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a pus sechestru pe masina.Problema este ca eu in perioada aceia am scos o suma asemanatoare din banca care ar putea fi interpretanta ca a fost folosita pt achizitionarea masinii dar nu stiu cum ar putea ei dovedi ca acei bani au fost folositi pt cumpararea masinii.Avocatul meu a obiectat sechestrul si m-a sfatuit sa-mi rog tatal si prietenul sa vina sa declare sau sa fie auditati ca am primit de la ei acele sume de bani si ca masina nu a fost cumparata din banii "ilegali".
Am scris aici in speranta primirii unor sfaturi utile.Vreau neaparat sa-mi recuperez masina pt ca mi se pare bataie de joc si pur si simplu jecmanire pe fata.Ce sanse am sa-mi mai recuperez masina?
Am bagat destui bani in aceasta masina si chiar am datorii pt ea si prefer sa-i dau foc decat sa le-o dau lor.Ce consecinte ar fii daca as distruge masina sau daca as dezmembra-o?
Cel mai recent răspuns: Patryss_88 , utilizator 13:27, 20 Februarie 2018
Ar fi destul de grav sa va apucati sa distrugeti masina. Consecintele sunt mult mai grave decat daca ati distruge masina altcuiva
Art. 244
Sustragerea de sub sechestru
Sustragerea unui bun care este legal sechestrat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.
Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Incercati sa rezolvati problema legal si nu ilegal deoarece riscati sa ajungeti dupa gratii.

Incercati sa mergeti insotit de avocat pentru a se intelege exact din ce motive s-a dispus sechestrul.

Poate fi posibil sa considere ca banii au provenit din infractiunile savarsite sau pur si simplu sa fie vorba de un sechestru asigurator fara sa aiba relevanta faptul ca autoturismul a fost cumparat din bani care au provenit din comiterea de infractiuni.

Este un aspect esential care trebuie lamurit si fara avocat nu cred ca veti putea comunica intr-un fel in care sa intelegeti in totalitate situatia juridica.
Dupa lamurirea acestei situatii pot avea loc alte discutii in concret in functie de situatia din speta.
Avocatul este plecat din oras temporar si as vrea sa aud aici mai multe pareri si obtiuni pe care le-as avea in aceasta situatie.Sechestrul a fost pus pe motivul ca masina a fost cumparata din banii facuti in urma infractiunilor.Vreau sa fac tot posibilul sa-mi recuperez masina si sa stiu ca macar daca o pierd, am facut tot posibilul.Masina este inca la mine.Ce relevanta ar avea declaratiile tatalui si al prietenului meu ca mi-au dat banii respectivi?Cum ar putea ei dovedi ca masina a fost cumparata din bani ilegali mentionand ca in data achizitionarii masinii este foarte posibil sa nu fi fost inca urmarit penal?In proportie de cat % mai am sanse sa-mi recuperez masina?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
enacherobert, utilizator
Pot sa o sechestreze oricum.

Ceea ce va pot spune este ca daca va lasa masina sa o folositi nu prea va afecteaza...insa doar subrezerva ca nu o puteti vinde.
Vorbiti cu avocatul dvs. cand se intoarce in oras pentru mai multe detalii concrete.
Pai ma afecteaza pt ca ma lasa sa o folosesc temporar si ideea e ca in cateva luni o pot pierde si ma infioara gandul, probabil ma lasa sa o folosesc si nu au luat-o inca doar pt ca decizia nu este 100% definitiva dar, intreb, in situatii din astea cam ce sanse reale as mai avea sa-mi recuperez masina?Ce as mai putea face in situatia mea sa-mi cresc sansele de recuperare?

Alte discuții în legătură

Punere sub sechestru alinacap alinacap Buna ziua, Fratele meu a fost arestat anul trecut 6 luni pt infractiune informatica. Au pus sechestru pe masina, laptop, telefoane, etc. Problema sta in ... (vezi toată discuția)
Sechestru pus pe apartament detinut in co-proprietate ing3r ing3r Buna seara. Tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari. Se afla intr-un proces in care asociatia il acuza pe el (ex-administrator) de ... (vezi toată discuția)
Este vorba de un abuzz???!!!! sau ce este ?!!!??!?!? anamaria31 anamaria31 am si eu o intrebare : un amic de al meu este urmarit general de aproape 1 an si 6 luni nu este de gasit ..nu se stie nimik de el ....au fost facute arestari ... (vezi toată discuția)