avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diploma asistent medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diploma asistent medical

Anul acesta am terminat scoala posliceala sanitara , am luat diploma insa nu stiu care sunt demersurile necesare pentru recunoasterea acesteia in uniunea europeana , cineva mi`a spus de o apostila sau ceva de genu , sunt complet confuza , astept raspuns multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:01, 8 Septembrie 2012
In cazul titularilor de diplome, certficate si alte titluri de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa eliberate de un stat tert si echivalate conform legii , care au exercitat efectiv si legal activitatea profesionala in baza acestor titluri de calificare pe o durata de 3 ani in Romania, Ministerul Sanatatii elibereaza o adeverinta care atesta aceasta experienta profesionala necesara procedurii de recunoastere in celelalte state membre.
Documente necesare eliberarii acestei adeverinte:
- cerere in care se vor preciza si datele de contact;
- copie act de identitate;
- copie legalizata dupa atestatul de echivalare;
- copie legalizata dupa diploma echivalata;
- copie legalizata dupa foaia matricola;
- copie dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte experienta profesionala de 3 ani;
- copie dupa documentele de schimbare a numelui.
Certificatele/adeverintele se elibereaza in termen de 30 zile lucratoare,de la data inregistrarii dosarului complet la Registratura Ministerului Sanatatii .

[ link extern ]
Primul pas este sa luati legatura cu OAMGMAMR(Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti Moaselor si Asist.Med.din RO)filiala locala in fc. de domiciliul dvs.pt. a intreprinde demersurile pt. obtinerea atestatului de libera practica,sau cum se numeste acum,certificat de membru,fara de care nu veti putea merge mai departe.
Tot de acolo veti obtine si informatiile necesare actualizate,intre timp se pare ca s-au produs niste modificari ,fata de ceea ce s-a publicat pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati,daca se poate anucy anucy Buna ziua,sora mea cea mica aterminat scoala post liceala sanitara in anul 2001,nu a profesat,acum insa sa inscris la ordinul asistentilor pentru stagiu.face ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de libera practica ileanadumi ileanadumi Buna seara!! Imi puteti spune, va rog, care este diferenta intre autorizatia de libera practica pentru un asistent medical de farmacie si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de asistent medical in italia georgeta24 georgeta24 Sunt interesata de a afla sau mai bine zis de a intelege pas cu pas procedura care trebuie urmata pentru a lucra ca asistent medical in Italia.Precizez ca am o ... (vezi toată discuția)