avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... O intrebare legea asigurarilor de casa obligatori la o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

O intrebare legea asigurarilor de casa obligatori la o singura firma este legala?

Ma refer la legea prin care noi poporul avem obligatia sa ne asiguram locuinta la o singura firma desemnata de stat care ne asigura pentru 20euro 20000 pentru inundatii cutremure sau alunecari de teren .

Eu fac asigurari part time pentru prieteni apropiati si alte referinte si anul acesta sunt toti obligati de "stat" sa cumpere o asigurare de la o firma .. si dupa daca vrea sa fie asigurati si pentru alte daune sa cumpere de la alt asigurator o alta asigurare care include si daunele prevazute de primul asigurator la un pret redus .

Este corect? Se poate ataca aceasta lege ?
Astept Pareri tot Respecul.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 09:05, 9 Septembrie 2012
nucu$ a scris:

Aveti informatii trunchiate si ma mira ca pretindeti ca "faceti asigurari" asta presupunand un minim de instructaj din partea asiguratorului cu care aveti contract.
PAD se poate emite doar de asiguratorii acreditati , 13 la numar, ceilalti nu pot incheia decat polite facultative, care sa cuprinda celelalte riscuri necuprinse in PAD, sau pentru sume asigurate mai mari decat cele obligatorii (10000/20000E). Asta nu inseamna ca nu puteti incheia si o polita facultativa la acelasi asigurator la care incheiati PAD-ul.

Revin si cu o completare de ultima "ora" (07.sept)
Proprietarii de locuinţe care vor să îşi asigure casele peste sumele obligatorii, de 10.000 de euro , respectiv 20.000 euro, nu vor mai fi obligaţi să încheie două poliţe, una obligatorie şi una facultativă, ci una singură, se arată într-un comunicat al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

"PAID va implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele minime prevăzute în legislaţia în vigoare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai fie nevoie de încheierea a două poliţe - obligatorie şi facultativă -, şi să implementăm un sistem care să permită acoperirea riscurilor obligatorii şi a celor suplimentare pe o singură poliţă de asigurare", a declarat într-un comunicat directorul general al PAID, Aurelia Cristea.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)