avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum putem beneficia de asigurare pentru repararea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum putem beneficia de asigurare pentru repararea masinii?

sotul meu a avut un accident rutier acum 4 zile pe centura de sud a capitalei,un tir nu i/a acordat prioritate si a intrat in el.ghinionul lui este ca soferul tirului este un cetatean rus.as dori sa stiu cum putem beneficia de asigurare pentru repararea masinii de la rus.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:01, 9 Septembrie 2012
Am avut si eu o asemenea situație.

Lucrurile sunt „relativ” simple. Șoferul TIR-ului sigur trebuie să aibă asigurare (ceva gen RCA). Dacă acea asigurare este încheiată cu un asigurator care are filiale / sucursale și în România, totul e simplu: vă dă RCA-ul și D-voastră vă reparați mașina pe RCA-ul lui.
Dacă însă firma asiguratoare a TIR-ului nu este una care să aibă filiale și în RO e puțin mai de durată, în sensul că trebuie să identificați firma de asigurări din RO care are încheiate convenții cu firma de asigurări din Rusia. Firma din RO respectivă va întocmi constatarea și va trimite partenurului din Rusia dosarul de daune, după care veți aștepta până se va face decontul.

Eu am așteptat vreo 3 - 5 luni după acei bani, dar am avut noroc cu firma din RO (cea care avea convenția cu cea din exterior) care mi-a intocmit dosarul de daune „în favoarea” mea.
În situația în care ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul asigurat dar înmatriculat în străinătate, vă puteți adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România pentru asistență.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in ... (vezi toată discuția)