avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs

Sunt profesor, nu sunt membru de sindicat. In luna februarie a. c. colegii mei au primit pronuntarea pe baza careia au obtinut diferentele de drepturi salariale conform Legii 221/2008 si echivalentul a 100 de euro pe 2009 pt. achizitionarea de material didactic, conform Legii 315/2006. Eu nu le-am obtinut pt ca nu sunt membru de sindicat, desi aceste legi nu stipuleaza niciunde marirea salariului membrilor de sindicat, ci cadrelor didactice. Am chemat in instanta , in procesul din martie-iunie 2012, exact aceleasi institutii actionate de celelalte cadre didactice, reprezentate de sindicat. In fata completului de judecata, avocatul care a reprezentat inspectoratul scolar nu a spus absolut nimic. Am primit , in iulie, pronuntarea prin care se dispunea ca scoala si consiliul local sa-mi plateasca aceste drepturi salariale. Surpriza de proportii! Alt avocat din partea inspectoratului zice : nu, ca-i incorect, ilegal, ca de ce instanta a dat o astfel de sentinta, recurs la Curtea de Apel, invocand lipsa calitatii procesuale pasive. Ca, ce? Cum sa-mi accepte instanta 100 de euro pt material didactic cand legea 315/ 2006 s-a abrogat. Cum s-a abrogat?????????????????????? Colegii mei, toate cadrele didactice din jud. Vrancea, au primit aceasta suma in iunie 2012. Avocatul habar n-are, legea nu mai e in vigoare acum, in 2012, dar se facea referire la anul 2009. Adica o lege se aplica la unii si la altii nu?
Ce sa fac? Ce mai pot face? Intampinarea se depune personal sau se poate trimite si prin posta? Ar trebui sa renunt? Cheltuiesc banii degeaba?
Cel mai recent răspuns: mesimfora , utilizator 15:05, 9 Septembrie 2012
sa faceti intampinare si sa angajati un avocat sa va sustina recursul . daca lucrurile stau asacum scrieti nu aveti de ce sa va faceti probleme. depuneti si hotararea colegilor la dosar.
Multumesc! Asa stau lucrurile, eu sunt om serios, nu mint, nu inventez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns de specialitate-ajutor financiar 100 euro cadre didactice LUMI1971 LUMI1971 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care cadrele didactice si-au castigat in instanta plata ajutorului financiar 100 euro pentru carti ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale mesimfora mesimfora Sunt profesor. Nu sunt membru de sindicat. Din luna martie colegii mei au primit diferentele salariale , pe baza legii 221/2008 si O.G.15/2008. Cum in ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta de judecata_termen limita macmillan macmillan Având în vedere faptul că în anul 2009 eu (ca si toate cadrele didactice de altfel) nu am beneficiat de ajutorul financiar stabilit de Legea nr. 315/2006 ... (vezi toată discuția)