avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

mama este vaduva de miner. deci tatal meu a murit in accident de mina in 1965. mama mea ia pensie de urmas, intrebarea mea este, trebuie sai dea 50% din pensia tatei sau integrala din cat i se cuvenea lui?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 9 Septembrie 2012


Pensia de urmas se calculeaza ca procent din:

- pensia pentru limita de varsta aflata in plata sau la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, sustinatorul decedat;
- pensia de invaliditate gradul I, in cazul in care decesul sustinatorului a survenit inaintea indeplinirii conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta si era in plata cu pensie de invaliditate de orice grad, pensie anticipata, pensie anticipata partiala sau ar fi avut dreptul, in conditiile legii, la una dintre aceste categorii de pensie;

Pensia urmasilor se calculeaza procentual din pensia decedatului astfel:

- pentru un urmas 50%
- pentru doi urmasi 75%
- pentru trei sau mai multi urmasi 100%
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Alex Dedu, Mediator
In cazul mamei dvs. pensia de urmas este de 50% din pensia care i se cuvenea tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sotie supravietuitoare Pepiofi Pepiofi Stimate Doam, (Doamna)-daca nu este problema, mai am o intrebare. Tatal meu a decedat de o luna . Mama are dreptul de pensie de urmas , dupa 51 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas veronicam veronicam Buna ziua, Cum se stabileste pensia de urmas pentru doi copii. Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de urmas condria dumitru condria dumitru in cazul in care sotul decedat a avut pensie de invaliditate,sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas?Daca da care va fi cuantumul ... (vezi toată discuția)