avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema stiri TV....
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema stiri TV....

Am o problema mai complicata, la care doresc putina asistenta din partea unor juristi sau avocati cu experienta in domeniu.

In cadrul unei emisiuni TV, din 6.09.2012, a fost prezentata o informatie referitoare la pirateria online.] Mai exact, a fost prezentat cu intentie in mod eronat faptul ca utilizatorii de internet ce descarca filme de pe internet pot fi prinsi, informatie total falsa, deoarece prin retelele de torent accesul la datele unei persoane este confidential si anonim, acestea nefiind facute publice in retelele de teorrent.
In acest fel, TV a indus cu buna stiinta, o stare emotionala de panica, prin aspectul negativ cu care a transmis aceasta stire, menit sa sperie o anumita categorie de persoane, inducandu-le ideea ca vor fi arestati daca acestia descarca ilegal filme de pe internet. Ba mai mult, aceasta stire a catalogat indirect, ca infractori toti utilizatorii de internet ce folosesc sistemele de torrent.

- Mai mult decat atat, revoltat fiind de asemenea stire, am trimis un mesaj celor de la TV sa le precizez felul in care acestia au transmis stirea respectiva, iar la o zi am primit un mesaj de la un anume corespondent TV - G. B., prin care ma ameninta ca o sa imi trimita mesajul la juridic deoarece i-am amenintat pe colegii dumnealui cu moartea, evitand subiectul in sine.

- Mentionez ca nu am amenintat nici un reprezentant al TV-ului si nici familiile acestora in nici un fel si mai mult de atat, i-am trimis, acestuia inca un mesaj ca sa il lamuresc, iar dansul apoi m-a amenintat ca ma va da pe mana autoritatilor.

Pot sa stiu daca mesajul trimis de mine reprezinta intr-adevar o amenintare la adresa lor, desi nu am amenintat in mod direct nici o persoana cu moartea, pot sa stiu si eu ce ar putea sa faca in cel mai rau caz???

Ba mai mult, chiar dansul, in primul mesaj, pe care mi l-a transmis, recunoaste in mod indirect, de faptul ca acea stire a fost o minciuna si, tocmai de aceea redau mai jos in mod integral, transcrierea mesajului dintre mine si domnul G. B. - Corespondent TV:
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:49, 10 Septembrie 2012
Plecam de la: Ati merita sa fiti impuscati la zid fara drept de apel.

La fel de bine puteati spune: ati merita sa va trazneasca bunul dumnezeu, pentru stirile pe care le dati.

Ca sa avem de a face cu infractiunea de amenintare (art.193 Cod penal) amenintarea trebuie sa aiba un caracter serios, sa transmita in mod obiectiv un sentiment de teama/temere si producere a raului si sa aiba un caracter injust sau nelegitim.

Imi este greu sa cred ca "amenintarea" dvs. a creat un sentiment de insecuritate echipei de la stiri, a postului de televiziune respectiv si ca odata ingradita libertatea psihica a celor vizati, au existat repercursiuni in comportamentul lor social sau profesional.

Cred ca zilnic primesc astfel de "complimente" sau "urari" si raspund si ei cat sa sperie omul suparat. Intrati pe forumul lor sa vedeti acolo invective (inainte de a fi sterse de admin).

Multumesc pentru raspuns...
Am depus oricum si o sesizare online la CNA pentru modul in care acestia au prezentat stirea respectiva.

Cu stima.
La treaba cu pirateria nu v-am raspuns, asa ca simt nevoia sa o fac.

Va atrag atentia, ca riscati sa va inscrieti ca abonat la o retea de download, care sa apartina unor membri ai asociatiilor antipiratare si atunci puteti fi prins foarte usor daca piratati, chiar daca va schimbati IP-ul.

Inca de acum 2 ani, exista un caz de sanctionare cu amenda, in urma unui proces civil, pentru piraterie. Persoana respectiva a incalcat legea dreptului de autor pe programul de file sharing DC++
Din cate cunosc, de curand a inceput o campanie a politistilor specializati in infractiuni online.
Aveti grija.
Daca ati fi spus "Va voi impusca pe toti la zid" hmm atunci poate suna macar a amenintare dar tot nu prea e deoarece nu are aptitudinea de a induce o stare de temere.O simpla afirmatie provenita de la un telespecator oarecare, oricat de "criminala" ar fi(afirmatia)nu prea poate crea temere.Expresia "Ati merita sa fiti impuscati la zid" nu poate avea niciodata tenta unei amenintari,e ridicol.
Raspunsul lui G B a fost sa va sperie nu au ce sa va faca cu juridicul.

Se intapla des sa se dezinformeze lumea...si probabil ca.se supara daca afla ca augresit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de autor din nestiinta Nicumolnar Nicumolnar Buna. As vrea sa ma ajutati cumva. Spre sfarsitul luni martie am descarcat de pe internet un film fara sa fiu anuntat in vre-unfel ,ca as incalca drepturile de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru punere la dispozitie de opere protejate pescaruionut pescaruionut Buna Ziua ! Acum cativa ani am creat un website de filme online. Pe website (server) de la bun inceput au fost incarcate doar pozele si textul filmelor iar ... (vezi toată discuția)
E ceva ilegal sau nu ? Mihai_d9 Mihai_d9 Bună ziua! Am o nelămurire legată de o posibilă situație juridică. Eu mi-am făcut în urmă cu mai mult de un an de zile un cont de facebook special ... (vezi toată discuția)