Am si eu o problema cu un fost angajator.
Am fost angajat la o unitate turistica, in functia de Director societate. In luna aprilie 2012, am fost concediat fara motiv, atat eu cat si ceilalti angajati ai societatii, fara un preaviz de concediere, fara a se achita salariile restante, indemnizatiile pentru concediul de odihna. Am mers in repetate randuri la societatea angajatoare pentru solicitarea pe cale amiabila a drepturilor salariale. Fara nici un rezultat! Am primit decizia de concediere disciplinara, fara a beneficia de un preaviz, fara o explicatie data din partea administratorului fir,ei respective, desi in repetate randuri ne-am pezentat la locul de munca, primind un raspuns din partea celor care erau acolo, muncitori angajati ai altei societati, societate al carei administrator era tot angajatorul nostru, cum ca locatia se afla in renovare si nu avem acces. Zi de zi mergeam la poarta societatii si nu aveam accesul de a intra pentru a ne desfasura activitatea. Dupa primirea decizeie de concediere disciplinara, am facut sesizare la oragnele competente, respectiv ITM Arges. A fost chemat la verificari cu actele societatii, dar s-a prezentat cu acte semnate in fals de catre acesta. Am facut contestatie la Judecatoria Curtea de Arges, s-a declinat procesul dupa prima infatisare catre Tribunalul Arges, pentru necompetenta de cauza, ne-am prezentat si la termenul stabilit la Tribunal, dar administratorul firmei nu a avut bunavointa sa se prezinte. Fiind intr-o situatie dificila financiara, nu am angajat un avocat si am mers sa ne reprezentam singuri.
INTREBARE : Care sunt consecintele acestei situatii create, ce repercursiuni va a avea acest administrator care face acte ilegale, care semneaza state de salarii in fals, care nu acorda drepturile salariale, concedii de odihna si un preaviz de concediere? Cum se poate incheia acest proces si in favoarea cui?
Contestarea in instanta privind concedierea nelegala, isi va urma cursul, urmand sa obtineti hotararea prin care veti fi reincadrat in munca si vi se vor acorda despagubirile pentru perioada cat ati fost concediat abuziv. Legea prevede ca litigiile de munca sa se solutioneze cu celeritate, numai ca in realitate exista si termene de 1 an si jumatate.
Avand in vedere infractiunea de fals si uz de fals, va recomand sa depuneti si o plangere la politie in acest sens. Ar fi indicat ca si ceilalti angajati concediati, sa fie alaturi de dvs. in demersul pe care il faceti la politie.
Dupa relatarile dumneavoastra ar trebui sa aveti castig de cauza din start dar cum sunt facute legile la noi in Romana cine stie ce se poate intampla pe parcurs.
Ar trebui sa primiti un avocat din oficiu daca nu va permiteti unul ca sa va depuna concluziile la instanta.
Conflict de munca (?)
oanalx
Buna ziua.
Sunt angajata a unei societati comerciale din luna noiembrie 2013 cu contract de munca part time pe perioada determinata. Contractul imi expira ... (vezi toată discuția)