avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Responsabili dupa ancheta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Responsabili dupa ancheta

Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime.
Acum 1 saptamana am fost chemata la politie in calitate de ruda a uneia din victime si mi s-a dat o lista cu vinovatii asa cum reiese din ancheta procurorului,inca in desfasurare.
Pe aceasta lista este scris numele unor societati si in dreptul fiecareia numele unor angajati de la momentul respectiv,care bineinteles nu mai activeaza in cadrul acestora.
Intrebarea mea este: Cine raspunde in cazul unor despagubiri morale?
Societatile care raspund de dig sau fostii lor angajati?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:53, 10 Septembrie 2012
chemați în judecată respectivele societăți.Foștii angajați erau salariați la acele societăți, și executau ordinul dat de societate, apoi : de unde ați putea lua acei angajați ? Sunteți sigură că sunt solvabili ? Întotdeauna este indicată chemarea în judecată a societății (în cazul dvs. acea societate avea răspunderea acelor diguri și NICIDECUM acei angajați), societatea nu are decât să se îndrepte cu acțiune împotriva celor vinovați și să-i execute.
despagubirile morale sunt cuprinse in polita de asigurare obligatorie RCA a autobuzului respectiv.
Inteleg acest lucru, dar pana la urma nu asiguratorul a dus la pierderea acestor vieti si nu este posibil ca in instanta sa pot cere `` amendarea`` acestor societati vinovate?
Am inteles ca acest lucru este posibil chiar de la procuror care ne- a intrebat de pretentiile banesti de la acesti vinovati.
este foarte adevarat ca nu asiguratorul nu a produs accidentul, acesta nu este tras la raspundere ptr producerea acestuia si a consecintelor lui din punct de vedere penal.

asiguratorul raspunde din punct de vedere al despagubirilor materiale si morale al eventualelor victime. din acest motiv motiv asigurarea RCA este obligatorie.

Asigurarea RCA este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite în acel accident.

Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

se pot obtine despagubiri si de la alti vinovati daca se demonstreaza ca acestia au contribuit prin neglijenta la producerea accidentului.

de exemplu, administratorul drumului care nu a semnalizat interdictia de circulatie pe sectorul de drum respectiv.

si eu sunt de loc din Tulcea si cunosc zona foarte bine, accidentul respectiv s-a produs in principal din cauza soferului care scurta drumul spre fabrica de confectii in loc sa o ia pe drumul asfaltat pe langa fostul abator daca imi aduc bine aminte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Fata moarta in accident auto. Imparatul Imparatul Mama fetei, este parte civila intr-un proces, in care fata i-a fost omorata, prin ucidere din culpa. A fost introdus in cauza, garant Fondul de protectie a ... (vezi toată discuția)