am si eu o intrebare...in urma cu 8 ani tatal meu a murit,in urma acestiua primesc pensie de urmas,adica este pe numele mamei dat fiinda in acea vreme eram minora. in prezent sunt studenta la facultate anul 2 la zi.intrebarea mea ar fii daca as vrea sa ma angajez trebuie sa renunt la pensie sau pensia merge in continuare cat timp sunt studenta? si mai am o intrebare...mama mea are 53 de ani daca ar fii sa iasa la pensie partial anticipat ar putea lua si pensia din urma tatalui?
multumes anticipat1
Beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
Pentru 2009, salariul mediu brut pe economie este prognozat a fi 1702 lei.
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie. Prin urmare, mama dvs nu poate cumula doua pensii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie de urmas
cmpopa
Buna ziua! As vrea sa va intreb daca veniturile brute lunare realizate includ si pensia de urmas. Sunt studenta, beneficiez de pensie de urmas si realizez ... (vezi toată discuția)