avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

Daca vreau sa depun o cerere de divort, trebuie sa mi-o redacteze un avocat? Eu nu cunosc termenii de specialitate care trebuiesc folositi in cerere. Se percepe o taxa de 200 lei pt. o astfel de redactare si nu am banii acestia.Pot sa o fac eu?Daca este prea simplist intocmita, am sanse sa pierd procesul? Ma gandesc ca daca nu sunt cuprinse in cerere anumite date,elemente, justitia ar putea-o trata superficial.Ce ma sfatuiti?
Internetul este plin de modele. daca nu aveti bani, o puteti redacta singurica. Importante sunt motivele de fapt, care vor decide practic soarta procesului. Instanta trebuie sa aiba un rol activ si sa va ajute sa va motivati cererea si in drept.

Succes,
Daca nu va permiteti un avocat ales ceea ce este indicat in cauzele cu divort (mai ales in cazul in care sotul/sotia nu va inghiti usor galusca, ori daca in familie sunt si copii minori), cautati pe google "model cerere divort". Veti gasi in prima secunda.
Ma puteti ajuta cu link-ul unde pot sa gasesc un model?Motivele sunt nenumarate si solide, consider eu, daca ma gandesc ca ne-a distrus psihic pe mine si copilul meu.Dar mi-e teama ca este obositor si ingrat sa ma apuc sa scriu in cerere toate capetele de acuzare.Sa spun de fiecare femeie cu care m-a inselat in 8 ani de zile,de modul josnic in care m-a mintit 8 ani, m-a agresat psigic si fizic? Cum ma poate ajuta instanta sa imi motivez cererea in drept?
Multumesc frumos!
modele gasiti pe net. doar sa cautati.
daca nu aveti multe lucruri in contradictoriu ( adica el nu vrea divortul sau aveti copii minori) este recomandabil sa aveti avocat, mai aales daca si el are. altfel nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de divorț fără avocat, menționez ca am certificat medico_legal Camelia1980. Camelia1980. Cum formulez cererea de divorț fără avocat și cu certificat medico_legal ca M_a batut (vezi toată discuția)
Model intampinare divort gabriela serbanescu gabriela serbanescu buna ziua, va rog , daca se poate, un model de intampinare divort la judecatorie, fara acordul partilor. multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere divort cu minor justinn justinn Buna ziua, am rugamintea, daca m-ati putea ajuta cu un model de cerere de chemare in judecata pentru un divort, cu un minor. Tin sa precizez ca partea care ... (vezi toată discuția)