Buna ziua. Apelez la dvs deoarece ma confrunt cu o situatie ..penibila/jenanta. Am fost casatorit in perioada 93-99, in 1996 a venit pe lume baietelul nostru, casnicia sfarsind prin divort, copilul fiind incredintat mamei. In 2001 mi-am cumparat apartamentul in care locuim, iar in 2002 m-am "impacat" cu fosta sotie primind-o "in spatiu" impreuna cu copilul (mai corect era: am primit copilul impreuna cu mama-sa). De un timp incoace nu ne mai intelegem si am hotarat sa pun capat (din nou) acestei relatii, (copilul are 16 ani si doresc din tot sufletul sa aleaga sa ramana cu mine). Problema e ca ii cer partenerei (fosta sotie/ concubina ca nu stiu cum sa ii spun) sa plece si refuza cu inversunare, ajungandu-se la certuri si stari conflictuale care pe ea par sa nu o deranjeze prea mult, exasperandu-ma. Ea isi revendica aportul material (care tinde spre zero), eu fiind de acord doar cu ceea ce i se cuvine si chiar ceva in plus. Cum dumnezeu sa o scot din casa mea pe aceasta femeie? Ce procedeu legal trebuie urmat sa o fac sa plece?
Problema evacuarii fostului sot poate fi transata de urgenta si cu precadere, prin intermediul ordonantei presedintiala, masura vremelnica.
Conform art. 581 alin. 1 Cod Procedura Civila instanta, va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Masura evacuarii pe calea ordonantei presedintiale poate fi dispusa in cazuri bine determinate si care presupun urgenta atat pentru protectia dumneavoastra, cat si a copiilor minori.
Deci trebuie sa ma adresez instantei, inteleg ca nu la politie trebuie sa ma adresez. Imi puteti explica ce se va intampla dupa aceea? O sa avem termene la tribunal? Va primi somatie sau ceva de genul? Va multumesc!
Pensie alimentara
lilianabh
Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)