avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Se poate pronunta divortul fie el si cu minori, in cazul neprezentarii uneia dintre parti ?

[editat scris cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: sparcom_94 , utilizator 15:34, 12 Septembrie 2012
Depinde care parte.. daca reclamantul nu se prezinta, cererea se va respinge ca nesustinuta, daca paratul nu se prezinta dar e legal citat, procesul se va judeca in lipsa.
vreau sa va mai intreb: daca minorii ( 13 ani si respectiv 17 ani ) in timpul divortului nu aleg sa ramana la parinti, se poate ca o alta ruda, respectiv matusa ( sora tatalui) sa ii poata lua ?
Da, instanta poate hotari ca domiciliul copilul sa fie la alta ruda.
Art 400 NCC
(3) În mod excepțional, și numai dacă este în interesul superior al copilului, instanța poate stabili locuința acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimțământul acestora, ori la o instituție de ocrotire.

Care e situatia de fapt ?
De ce copiii nu vor sa ramana cu unul din parinti ?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Mama fetelor (caci despre 2 fetite este vorba) este un pic mai ciudata, n-am inteles-o niciodata. Spun asta pentru pentru ca, la ei in casa nu a existat gesturi de tantrete ( nici fata de sot, nici fata de copii). Asta a dus in timp la relatii extraconjugale din partea sotului ( povestea e lunga si nu va pot povestii discutiile dintre soti).Fetele au descoperit ca pot fi fericite in alta parte, respectiv la mine, matusa lor. Fata cea mare cu ceva timp in urma in urma unui scandal m-a intrebat: "de ce nu pot avea si eu o familie normala ?", iar acum cand au inceput demersurile divortului, intreband-o cu cine v-a spune la tribunal ca vrea sa ramana , raspunsul a fost : nu vrei sa ma adopti tu ?! Cea mica isi doreste sa faca un liceu la mine in oras, nu stiu daca intr-adevar pentru liceu sau pentru a ajunge la mine, pentru ca nu pot vorbi prea mult cu ea din cauza faptului ca mama lor o tine departe de noi, familia tatalui.
multumesc mult , pentru interes !
Doamna, este normala familia lor, sincer, mie asa imi apare din mesajele dv.
E normal ca o adolescenta sa se intrebe de ce nu are o familie normala, e normal ca ea sa ii refuze pe parintii care par ca o parasesc prin divortul lor... partea cu semnele de tandrete lipsa care au dus la inselat... asta e alta mancare de peste unde nu ma pronunt, acolo lucrurile le stiu numai cei doi soti.

Dar imi pare putin neadecvat macar ca dv. sa incurajati cei doi copii sa stea cu dv. Sansele reale sunt, in primul rand, foarte-foarte mici, iar asta le va da peste cap din nou pe fete...
Consider ca nu le faceti bine, ca mai degraba le-ati ajuta sa inteleaga divortul parintilor sau pe acestia sau pe unul dintre ei sa inteleaga consecintele acestui divort asupra copiilor, asa incat sa se formeze o mai buna comunicare intre ei.
Sa spargeti cu totul familia nu vad sa fie in interesul copiilor.

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Divort adrianalascut adrianalascut buna seara,as avea o intrebare in legatura cu divortul......sotul meu a inaintat proces pentru divort...noi avem 2 minore una de aproape 6 ani si cea mica de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Vykynyky Vykynyky O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o ... (vezi toată discuția)