avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,

O mamica care a nascut un copil si are acum 3 luni vrea sa intrerupa concediul de crestere copil si sa reia activitatea ca invatatore la o scoala care are si program after scool.Directorul scolii ia spus ca trebuie sa stea si la programul de after scool altfel nu se poate sa reia activitatea.Mentionez ca persoana inca alapteaza copilul si ca face naveta de la Brasov la Sinaia.Se poate sa reia activitatea dar numai sa predea orele normale fara acel after scool?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 10 Septembrie 2012
Conform legislatiei in vigoare, pana la implinirea varstei de 1 an, salariata are dreptul la pauze de alaptat sau la micsorarea programului de lucru 2 in vederea alaptarii copilului. Aceasta micsorare se face la cerere si nu presupune o reducere a salariului in conformitate cu programul redus
1. Din OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã:

Art. 17.
(1) Angajatorii sunt obligaţi sã acorde salariatelor care alãpteazã, în cursul programului de lucru, douã pauze pentru alãptare de câte o orã fiecare, pânã la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasãrii dus-întors de la locul în care se gãseşte copilul.

(2) La cererea mamei, pauzele pentru alãptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sãu de muncã cu douã ore zilnic.

(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncã, acordate pentru alãptare, se includ în timpul de muncã şi nu diminuiazã veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

(4) În cazul în care angajatorul asigurã în cadrul unitãţii încãperi speciale pentru alãptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienã corespunzãtoare normelor sanitare în vigoare.

2. Aplicarea prevederilor legale de mai sus presupune ca nu se pot efectua si ore suplimentare in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protecþia maternitãþii la locul de muncã Valias Valias Bună ziua, aş vrea să ştiu dacă în baza OUG 96/2003 îşi pot reduce programul de lucru şi mamele care lucrează cu fracţiune de normă, sau doar ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Program 6 ore dupa intoarcere din ccc snap1980 snap1980 Buna ziua, Am auzit ca o mama poate beneficia de program de 6 ore dupa intoarcerea din CCC daca alapteaza pana cand copilul implineste 2 ani; angajatorul ... (vezi toată discuția)