avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea 290/2003 plati
Discuție deschisă în Executare silită

Legea 290/2003 plati

Buna ziua,
Am obtinut in iunie 2012 in Instanta decizia de incepere a executarii silite impotriva ANRP pentru plata despagubirilor aferente Legii 290/2003.
Inteleg de la executorul judecatoresc la care am apelat ca Trezoreria nu a mai virat ANRP-ului bani din iulie, deci sunt 3 luni in care ANRP-ul nu are bani in conturi, prin urmare nu se pot incasa executarile. Insa alt avocat imi zice ca in septembrie 2012 au inceput sa se deblocheze platile si s-au facut plati, ba mai mult, ANRP-ul a primit un buget majorat in urma ultimei rectificari din august anul acesta! Chiar nu stiu ce sa cred!
Mai se confrunta cineva cu aceasta situatie? Se stie care e bugetul ANRP-ului si cand urmeaza sa se reia platile?
Cel mai recent răspuns: suspectu , utilizator 20:23, 28 Noiembrie 2012
In aceasta situatie sunt si eu nu stiu ce sa mai cred,eu am intrat din mai 2012 la executare cu anrp-ul.Azi am vorbit cu executorul si au zic ca nu s-au alocat banii in contul ANRP,iar de la altii am inteles ca s-au alocat>Nu stiu ce sa mai cred
Da, si eu sunt total dezorientat! Am inteles tocmai ca au buget marit chiar, nu neaparat pt plata popriri, cat pentru alte cheltuieli (ziare, rechizite, etc). Inteleg ca la poprire, te poti atinge de toti banii din cont in afara de salarii! Totusi e ciudat ca unii sa zica ca nu s-au alocat sume, iar altii ca s-au alocat si chiar s-au facut plati! In acest caz poate executorul nu e la curent, sau poate nu isi da silinta destul! Chiar ma gandeam sa schimb executorul, numai ca am semnat contract pana la sfarsitul anului!
Ideea e ca inteleg ca oricum nu avem control, suntem anuntati de executor cand se primeste suma, chiar ma gandeam (dar nu stiu daca se poate) ca executorul sa fie de rea credinta, sa incaseze banii, sa-i tina cateva luni si sa ia dobanda, iar apoi sa-ti ofere suma fara dobanda... Dar repet, nu stiu daca e posibil!
Nu cred ca este posibil,mai degraba executorul nu este destul de competent.M-am interesat si eu dar am inteles de la mai multi executori ca nu s-au facaut inca plati.Unii au spus ca posibil in luna septembrie octombrie.Sunt derutat umpic cu ordinul incasarii banilor.Ma gandesc ca sunt destui si nu cunosc ordinea in prealabil ma gandesc ca fiecare are un numar de ordine.Cu speranta nu stau foarte bine,stiu cat m-am agitat pana a ajunge la pasul cu executarea totusi poate poate....
Da, tot de la executori am inteles ca Trezoreria vireaza banii in fiecare luna pana in data de 15 ale lunii respective!
Ce ma irita e ca nimeni nu stie nimic, cand si cat se vireaza, practic esti la mana Trezoreriei, daca nu mai vireaza 2 ani asta e, nu mai primesti banii, asa inteleg ca este...
Nu stiu daca nu se pot pune popriri si pe conturile Ministerului de Finante, inteleg ca nu, pt ca altfel e relativa problema, daca nu mai alimenteaza deloc conturile ANRP inteleg ca nu poti executa nimic, deci astepti mult si bine!:(
Asa este nu se pot pune popriti pe conturile Ministerului de Finante.Pai cred ca asta se si incearca nu mai alimenteaza conturile Trezoreriei ANRP si lumea asteapta ca si inainte sa ajunga la pasul cu executarea.Stiu sigur ca pana in luna mai anul curent sau dat banii pe executari,decand cu treaba cu auditul si gasirea neregulilor In ANRP este inghetat tot.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita anrp mamalui Stefan mamalui Stefan Buna seara, am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu. executarea silita a unei autoritati publice Clotilde Clotilde Ati putea sa-mi spuneti daca sub incidenta art. I, alin. 1 din OUG 10/2003 intra si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, investite cu titlu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala , va rog sa îmi spuneți următoarele ... gitana gitana Poprire salariala , Bună ziua, Va rog sa îmi spuneți următoarele pentru o poprire salariala. Angajata, în contract se menționează ca salariul ... (vezi toată discuția)