avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pentru refuz probe biologice insa nu ma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pentru refuz probe biologice insa nu ma pot prezenta la proces

buna ziua.In octombrie anul trecut am fost oprit de un echipaj de politie,conducand baut ,avand 0,54,am refuzat recoltarea probelor biologice si mi s-a intocmit dosar penal.in luna februarie 2012 am fost chemat la tribunal si am discutat cu un domn procuror.Am recunoscut si regretat fapta ,am facut procura la notar sa ma reprezinte in instanta o matusa impreuna cu avocatul din oficiu,pentru acest lucru am tradus si legalizat contractul de munca care il aveam in italia.Momentan sunt tot in Italia iar pe data de 17 octombrie am proces.va rog sa-mi spuneti dak pot trimite din nou un alt contract de munca de aici din italia si sa ma reprezinte matusa mea impreuna cu domnul avocat din oficiu.as dori sa mai stiu dak influienteaza negativ faptul k nu ma pot prezenta la proces.va multumesc si ast cat mai multe raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:12, 16 Septembrie 2012
Avand in vedere ca ati recunoscut fapta inca din faza de cercetare penala, este recomandabil sa uzati de procedura simplificata prevazuta de art 320 ind. 1 c.proc.pen.
Cum insa va aflati in imposibilitatea de a va prezenta in fata instantei, aveti nevoie de o declaratie notariala prin care sa aratati instantei ca recunoasteti fapta retinuta in actul de sesizare al instantei si solicitati ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.
Procedand astfel puteti beneficia de reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsa.
Puteti trimite un nou contract de munca pentru a proba ca va aflati in imposibilitatea prezentarii la termenul de judecata fixat.

Art. 320 ind1
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei

Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
.......................................

Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1–6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
simonette12 a scris:

Avand in vedere ca ati recunoscut fapta inca din faza de cercetare penala, este recomandabil sa uzati de procedura simplificata prevazuta de art 320 ind. 1 c.proc.pen.

În practica instanțelor aplicarea procedurii prevăzute de art 320 in. 1 se face doar dacă inculpatul este prezent, avându-se în vedere prev. alin. 3 a acestui articol:

„(3) La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi”

Audierea inculpatului nu se poate face prin reprezentant sau prin declarație notarială.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)