avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical

Buna ziua,
Am un concediu de 5 zile platit integral de firma. Trebuie sa depun acest concediu sau altceva la casa de sanatate? Mentionez ca trebuie sa-l depun daca e ceva de depus la casa de sanatate brasov ( va spun asta ca am vazut ca atatea bordeie atatea obiceiuri).
Daca acest concediu ar trebui sa fie recuperat de la casa ce acte ar fi obligatoriu de depus?
Multumesc anticipat pentru atentia dvs.
Cel mai recent răspuns: FOXXY , utilizator 21:45, 10 Septembrie 2012
Certificatul de concediu medical se depune la angajatorul dvs.Daca plata s-ar efectua din FNUASS, angajatorul va recupera suma acordata ptr concediul medical din obligatia sa fata de acest fond. Daca valoarea indemnizatiei este mai mare decat obligatia de plata atunci angajatorul va recupera de la Casa de sanatate diferenta.
Multumesc, eu vb din punctul de vedere al angajatorului!
In principiu ,daca sunt sume de recuperat, se depun urmatoarele acte :Adresa catre Casa de sanatate(Anexa 4 la norme);Declaratia 112 + Validarea ; Anexa 1.1 si 1.2 la Declaratia 112 ;Centralizator concedii medicale si ex.2 al certicatului medical .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de asigurari de sanatate-certificate medicale sanducatanas sanducatanas Va rog sa-mi spuneti si mie ce documente trebuie depuse la casa de asigurari de sanatate pentru recuperarea sumelor pentru concedii medicale.Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu de boala mirela.onciu mirela.onciu Am un salariat, cu timp de lucru 2 ore, care lucreaza cu 8 ore la buget, in aprilie a fost in concediu de boala. Cum trebuie sa-l pontez. Este sotul meu, As ... (vezi toată discuția)
Sume fnuass de recuperat in declaratia 112 gabicocis gabicocis Daca timp de trei luni o salariata a fost in concediu maternal si din declaratia 112 reiese ca am de recuperat de la FNUASS o suma mai mare decat trebuia sa ... (vezi toată discuția)