Daca timp de trei luni o salariata a fost in concediu maternal si din declaratia 112 reiese ca am de recuperat de la FNUASS o suma mai mare decat trebuia sa platesc in aceste luni ( am facut cerere de recuperare) in cea de-a patra luna in declaratia 112 voi avea la nr.15-Contributia pentru concedii si indemnizatii de la persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator- suma de recuperat sau de plata avand in vedere ca salariatei i s-a suspendat CIM pe perioada concediu crestere copil ? Trebuie sa trec la nr.15 din declaratia 112 suma de recuperat pana voi ajunge la totalul de recuperat ? Va multumesc!
Pentru recuperarea integrala a sumelor din FNUASS trebuie depus un dosar specific, la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul din care faceti parte.
Acesta contine o cerere, un centralizator cu concediile medicale, un centralizator privind sumele de incasat, si certificatele rosii ale concediilor medicale, CORECT completate. In plus veti avea nevoie si de un certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu aveti datorii la bugetul statului, cu mentiunea " Pentru recuperare sume FNUASS - pentru Casa de Asigurari de Sanatate.
Dosarul trebuie depus in maximul 90 de zile de la aparitia creantelor de recuperat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu medical
FOXXY
Buna ziua,
Am un concediu de 5 zile platit integral de firma. Trebuie sa depun acest concediu sau altceva la casa de sanatate? Mentionez ca trebuie sa-l depun ... (vezi toată discuția)