avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sume FNUASS de recuperat in declaratia 112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sume FNUASS de recuperat in declaratia 112

Daca timp de trei luni o salariata a fost in concediu maternal si din declaratia 112 reiese ca am de recuperat de la FNUASS o suma mai mare decat trebuia sa platesc in aceste luni ( am facut cerere de recuperare) in cea de-a patra luna in declaratia 112 voi avea la nr.15-Contributia pentru concedii si indemnizatii de la persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator- suma de recuperat sau de plata avand in vedere ca salariatei i s-a suspendat CIM pe perioada concediu crestere copil ? Trebuie sa trec la nr.15 din declaratia 112 suma de recuperat pana voi ajunge la totalul de recuperat ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 14:57, 5 Decembrie 2013
In luna recuperati din ce aveti de plata.Daca nu aveti de plata in luna,recuperarea se face integral de la Casa de Sanatate.
Pentru recuperarea integrala a sumelor din FNUASS trebuie depus un dosar specific, la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul din care faceti parte.
Acesta contine o cerere, un centralizator cu concediile medicale, un centralizator privind sumele de incasat, si certificatele rosii ale concediilor medicale, CORECT completate. In plus veti avea nevoie si de un certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu aveti datorii la bugetul statului, cu mentiunea " Pentru recuperare sume FNUASS - pentru Casa de Asigurari de Sanatate.
Dosarul trebuie depus in maximul 90 de zile de la aparitia creantelor de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical FOXXY FOXXY Buna ziua, Am un concediu de 5 zile platit integral de firma. Trebuie sa depun acest concediu sau altceva la casa de sanatate? Mentionez ca trebuie sa-l depun ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume casmb ELENA2009 ELENA2009 pentru a recupera banii de pe concediile medicale de la casa de sanatate trebuie depuse si concediile medicale care sunt suportate de angajator, cf ordin ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la casa de sanatate nicoleta_blu nicoleta_blu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a recupera banii platiti angajatilor in perioadele de concediu medical de la casa de ... (vezi toată discuția)