avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce e de facut cu Fiscu ?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce e de facut cu Fiscu ?!

In 2008 mi-a venit o instintare de la Fisc ca as figura ca datornic in urma unei datorii catre MApN din 2005.Mai pe scurt am lucrat in MApN pana in 20005 cand mi-a fost desfacut contractul de munca datorita unor "neintelegeri" aparute in una dintre misiunile in afara tarii.(in privinta banilor)Mi s-a facut fisa de lighidare in care nu apar ca avand nici o datorie fata de MApN , in urma procesului pe care desigur l-am pierdut nu am fost scos cu nimic dator catre MApN.
Intrebarea mea este ce pot sa fac in situatia de fata cand Fiscu ma ameninta cu sechestrarea de bunuri si salariu pentru restituirea acelei datorii fictive.
Mai vreau sa precizez ca Fiscu a mentionat ca banii datorati provin de la MApN si reprzinta raspunderea materiala a militarilor potrivit art.24 alin 1 si 2. Citez:
- 1 - raspunderea materiala a militarilor pentru pagubele produse institutiilor publice prevazute la art. 2 poate fi stabilita numai in cazul in care acestea au fost constatate in cel mult 3 ani de la data producerii lor
- 2 - obligarea la restituirea sumelor incasate fara drept, a contravalorii bunurilor or servicilor nedatorate, se poate face numai in cazurile in care paguba a fost constatata in cel mult un an de la data primirii sumelor sau bunurilor ori de cand au beneficiat de serviciile nedatorate.In cazul constatarii pagubei dupa un an dar nu mai tarziu de 3 ani de la aceasta data, raspunderea materiala se va stabili in sarcina celor din vina carora s-a produs paguba.

Alte discuții în legătură

Ce e de facut cu fiscu ?! lovdreams lovdreams In 2008 mi-a venit o instintare de la Fisc ca as figura ca datornic in urma unei datorii catre MApN din 2005.Mai pe scurt am lucrat in MApN pana in 20005 ... (vezi toată discuția)
Civil sau militar cioly cioly sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar - cercetare administrativă Dodoma Dodoma Buna ziua! Am urmat academia militară și am fost cadru militar, mi am dat demisia după aproape 3 ani și urmează probabil să plătesc cheltuielile de ... (vezi toată discuția)