avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PLATA TAXEI DE TIMBRU
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PLATA TAXEI DE TIMBRU

AM DESCHIS UN PROCES DE SUCCESIUNE LA JUDECATORIA CORNETU,AM PRIMUL TERMEN PE 6 NOIEMBRIE,DAR PANA ATUNCI EU AM AUZIT CA TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU,SI NU STIU CAT SI UNDE?CAND AM DEPUS DOSARUL CEL DE ACOLO MI-A SPUS CA MI-SE COMUNICA LA PRIMUL TERMEN,DAR IN ACELASI TIMP AM CITIT PE FORUM AVOCAT NET CA SE RESPINGE DOSARUL PENTRU NEPLATA TAXEI.CUM SA PROCEDEZ?
Cel mai recent răspuns: GABYBABY , utilizator 21:10, 12 Septembrie 2012
trebuie sa platiti o taxa de 3% din valoarea masei succesorale. Taxa se plateste la domiciliul dvs fiscal.
eu am o evaluare ,in urma unei alte succesiuni facute acum 10 ani tot prin tribunal dar nu stiu care este valoarea masei succesorale.cine stabileste val masei succesorale
Practic dvs. stabiliti valoarea. Totusi valoarea trebuie sa fie serioasa.
Eu am stabilit valoarea conform ghidului privind valorile orientative ale prop. imob.in ilfov
Daca nu ati precizat valoarea obiectului partajului prin actiune, atunci veti fi citata de instanta cu mentiunea de a preciza valoarea. Daca nu, la primul termen se va discuta acest aspect in fata instantei.

Dupa ce veti stabili conventional, orientativ o suma, instanta va fi obligata sa va puna in vedere cuantumul taxei de timbru si momentul pana la care sa o achitati.

Nu va faceti griji ca se anuleaza actiunea pt ca in cazul partajelor sunt probleme mai deosebite privind timbrajul.

Actiunea se anuleaza abia atunci cand instanta va indica prin citatie sau prin incheierea de sedinta un cuantum exact al taxei si dvs nu va achitati aceasta obligatie.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)
Cand/cât trebuie sa depun taxa judiciara de timbru? Popescu2012 Popescu2012 Care este termen limita pentru depunerea taxei de timbru judiciar sub sancțiunea anularii cererii datorită netimbrarii acesteia? 1. Taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)