avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectarea fisei de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectarea fisei de post

In conditiile in care in fisa de post sunt trecute niste activitati suntem obligati sa le respectam. Daca se schimba managerul direct si dupa cateva saptamani iti reproseaza ca ti-ai desfasurat activitatile conform fisei de post, dar el nu este interesat de acel post si in plus, iti spune ca trebuie sa accepti si sa fii dat afara, cum ar trebui sa actionezi? Dar daca primesti alte task-uri, care nu au nici o legatura cu fisa de post, le finalizezi si pe acestea si iti indeplinesti si activitatile curente, cum poti actiona, daca totusi seful si-a propus sa fii dat afara? Dar daca te ameninta ca daca nu accepti sa semnezi de buna voie, iti va inventa ceva ca sa fii cercetat de anumite departamente interne?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 10 Septembrie 2012
Indeplinirea atributiilor prevazute in fisa postului constituie o obligatie a salariatului .. neindeplinirea acestora poate duce la angajarea raspunderii disciplinarea a salariatului respectiv.
poate nu am fost f clar: mi se reproseaza ca mi-am indeplinit sarcinile din fisa de post! ce pot face eu, in momentul in care nu mi-a fost respectata fisa de post, am primit multe alte activitati, le-am indeplinit in pararel si tot mie mi se reproseaza ceea ce scrie in fisa de post, veche de mai multi ani! si sunt amenintat: sa semnez ca plec cu acordul partilor sau mi se va imputa "ceva"
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
savumihairares, utilizator
Ati specificat in primul mesaj : In conditiile in care in fisa de post sunt trecute niste activitati suntem obligati sa le respectam. .. la acest aspect m-am referit.

Celelalte aspecte sunt de natura jurisdictionala , adica daca va concediaza puteti contesta in instanta decizia de concediere.
Amenintarea este o fapta care poate atrage raspunderea penala a acelui acre o savarseste.

Parerea mea este sa va concedieze decat sa va dati demisia sau sa solicitati incetarea raportului de munca cu acordul partilor .. in ultimele doua situatii, nu puteti beneficia de somaj.

asa am specificat, era o afirmatie, adica stiu ce inseamna respectarea fisei de post de catre angajat. Multumesc. Daca angajatorul nu-mi rerspecta fisa de post, nu se poate face nimic pana la un eventual proces? ATM nu poate fi sesizat?
nu stiu cate persoane din tara noastra isi doresc sa acceseze somajul, in conditiile in care nu are nici o legatura cu sumele platite luna de luna, fc de valoarea salariului...
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
savumihairares, utilizator
ITM-ul poate fi sesizat in legatura cu nerespectarea prevederilor legale prinvind relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca ...

Din cate ati mentionat dvs, se pare ca angajatorul doreste sa scape de dvs .. nu-mi pot inchipui ca unui angajat care respecta fisa psotului sa i se reproseze ceva , decat daca se doreste sa se scape de acela.

Alte discuții în legătură

Obligatii in afara fisei postului. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit o decizie din parte angajatorului care spune ca trebuie sa operez anume activitati care ies din atributille Fisei Postului pe care am ... (vezi toată discuția)
Sarcini de serviciu ContSters22096 ContSters22096 este legal ca seful direct sa ii poata trasa unui angajat atributii suplimentare fata de cele din fisa psotului sau este interzis? (vezi toată discuția)
Refuz transmitere fisa de post ContSters176650 ContSters176650 Cum poate fi fortat un angajator sa transmita angajatului o fisa de post care a fost atestata de Inspectia Muncii ca existenta la dosarul de personal fiind si ... (vezi toată discuția)