avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme datorie la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme datorie la intretinere

Buna ziua
In prezent ma aflu intr-o situatie destul de dificila, din cauza datoriei la intretinere care a ajuns in momentul acesta la 7000 RON (nu suntem singurii cu datorii mari insa a noastra este cea mai mare).
Aceasta situatie a aparut odata cu reducerea cu 50% a salariului mamei mele (bugetara) dar si cu intrarea intrarea in insolventa a firmei unde lucram (in prezent inca imi caut un loc de munca). Din fericire, situatia s-a stabilizat intre timp, reusind sa achit intretinerea lunar insa datoria ramane.
Problema este ca la cateva luni de cand am inceput sa platim periodic, administratorul asociatiei de proprietari a inceput sa stranga semnaturi pentru a ne actiona in instanta, pe motiv ca suntem rau platnici si ca nu vrea ca toata asociatia sa ramana fara caldura si apa din cauza noastra, solicitand plata a cel putin 3000 RON cat mai curand.
Mai mult, in urma unui control al indexului de la apometre efectuat de administrator in urma cu aproximativ 2 ani au fost cosntatate defectiuni in cazul mai multor familii, noi fiind insa singurii carora li s-au adaugat pierderi de 1500 RON si, odata cu adaugarea acestor pierderi, o mare parte din factura lunara a consta in penalizari.
Intrebarea mea este urmatoarea: este justificat demersul administratorului in conditiile in care platim lunar si putem dovedi ca datoria nu s-a acumulat pentru ca nu am vrut sa platim?
Daca da, ce se poate face? Care este demersul normal in astfel de situatii?
Apreciez orice informatie si sugestie oferita.
Cel mai recent răspuns: daydr3am3r , utilizator 22:13, 10 Septembrie 2012
Pentru a indeparta situatiile neplacute ocazionate de solutionarea in instanta de judecata incercati efortul sa achitati o suma mai mare astfel incat sa nu mai existe suspiciuni asupra faptului ca ati fi rau platnici
Incercati negocierea cu presedintele asociatiei de proprietari a unei esalonari de plata a restantei
administratorul asociatiei de proprietari a inceput sa stranga semnaturi pentru a ne actiona in instanta

Nu este treaba administratorului pentru a va da in judecata, si nu trebuie sa stranga semnaturi pentru a va da in judecata, aceasta este de datoria presedintelui asociatiei, care trebuia sa va dea in judecata dupa 90 de zile de neplata, dar fara aprobarea si incuvintarea nimanui. Daca achitati lunar o anumita suma, poate aceasta nu acopera decat o mica parte din datorie, solutia este asa cum v-a sfatuit si @ynocentta, sa vorbiti cu presedintele asociatiei pentru a face un contract de esalonare a datoriei intr-un termen cat mai scurt, dar atentie ca vine sezonul rece cand facturile incep sa creasca, cand apare la plata si caldura si va fi foarte greu ...
Acum cand achitati, trebuie sa primiti chitanta pentru sumele cele mai vechi in ordine cronologica.
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Am incercat deja negocierea cu presedintele si administratorul asociatiei. Exista un acord scris intre noi si asociatie, mama mea lucrand in prezent si ca femeie de servici pentru asociatie, in contul datoriei. Acordul este relativ recent, avand 4 luni. Problema este ca administratorul s-a razgandit intre timp si cere plata imediata a 3000 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura legala de actionare in instanta miha35 miha35 Buna ziua! As dori sa va cer sfatul intr-o problema care ma preocupa de ceva vreme.Care este procedura legala de actionare in instanta a proprietarilor rau ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere raduza raduza am cumparat de curand apartamentul in care locuiesc acum.Avand multe de reabilitat nu am putut plati la intretinere o perioada mai lunga,dar de scurt timp am ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)