avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante intretinere

am cumparat de curand apartamentul in care locuiesc acum.Avand multe de reabilitat nu am putut plati la intretinere o perioada mai lunga,dar de scurt timp am inceput sa platesc datoriile.Astazi mi-a spus un vecin ca am fost actionat in judecata de catre asociatie pentru neplata.M-am interesat si este adevarat,dar eu nu am primit nici o citatie sau vreo instiintare de la asociatie.Vreau sa stiu, daca ma prezint la proces , pot obtine o esalonare a platilor?.Nu era normal ca presedintele sa ma avertizeze ca ma va actiona in judecata,sau sa vada cauzele neplatii?Stiu ca e datoria mea de a plati la timp,dar nu sunt un rau platnic, nu am putut plati pentru ca apartamentul a necesitat multe reparatii si reabilitari
Cel mai recent răspuns: bpapiiro , utilizator 21:36, 9 Aprilie 2012
Nu ati mentionat la cat se ridica suma restanta. Oricum, e bine ca pana la primul termen sa achitati o buna parte din suma astfel dati dovada de buna credinta, instanta putand acorda alt termen, termen pana la care sa efectuati deasemenea o noua plata. Astfel puteti evita o executare silita plus cheltuieli de judecata. O sa primiti citatie cu cel putin cinci zile inainte de primul termen, termen la care este bine sa depuneti o intampinare intocmita de un avocat sau un jurist. Mult succes.
parerea mea este ca ar trebui sa consultati un avocat cat mai repede...
Daca spuneti ca o sa platiti, ca nu sunteti rau platnic..., decat sa cheltuiti in instanta (onorarii avocat pentru ambele parti), mai bine dati acesti bani la asociatie imediat. Daca ati ciumparat de curand, asa cum spuneti, debitul nu poate fi mare, dar poate creste substantial prin penalizari, onorarii avocati, onorarii expert, onorarii executor.
va multumesc. Asa este, suma nu este mare asa ca o sa o achit (1800 ron),dar imi este necaz pentru cheltuielile de judecata.
In calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari, va sfatuiesc sa verificati cutiile postale de la adresa unde este este apartamentul. Sigur presedintele v-a trimis somatie de plata prin posta, v-a acordat un termen de cel putin 5 zile lucratoare pentru recuperarea debitelor si abia apoi v-a intocmit dosarul catre instanta. Daca aveti chiriasi, verificati ca nu care cumva acestia sa fii ridicat scrisorile si sa nu va aduca la cunostinta acest lucru. La mine in asociatie, proprietarii au ramas uimiti cand au aflat ca au un proces pe rol.

Aveti grija sa achitati inclusiv penalitatile aferente debitului restant.

Referitor la cheltuielile de judecata, daca asociatia nu angajeaza avocat pana la primul termen, scapati cu cheltuieli de judecata minime in caz ca achitati si procesul ramane fara obiect. Cel putin asa procedam noi ca sa nu punem oamenii la plata de la primul termen. Insa, de la al doilea termen, ca sa putem fi siguri ca nu facem greseli, angajam un avocat si platim onorariul inainte de a se termina procesul. Vorbiti cu presedintele si vedeti cum a actionat si ce a facut. Mergeti la arhiva si cereti sa va uitati in dosar in caz ca nu ati intrat in posesia exemplarului depus de reclamant (un exemplar pt instanta si unul pt dvs.).

Pe viitor aveti putin mai multa grija la plata la timp a indatoririlor ce va revin. Nimanui nu-i convine ca din cauza unor proprietari care nu platesc la timp sa ramana fara apa potabila sau caldura. Incercati sa va puneti in pielea celor care platesc la timp iar dvs sa nu mai aveti caldura si apa in momentul in care vecinul nu plateste dar in schimb bani de petreceri are. Nu v-ar pica foarte bine acest lucru.

Va doresc o rezolvare a problemei cat mai usoara pentru dumneavoastra si asociatia din care faceti parte.

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Costuri actionare in instanta rau platnici intretinere randra51 randra51 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc in care cel putin 3 proprietari au datorii la intretinere mai mari de 5000 de lei/fiecare. Ca urmare a acestor datorii, au ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat datoriile asociatiei de proprietari? livia2222 livia2222 Buna ziua, de curand am primit o citatie fiind chemata in instanta in proces cu Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc, in urma unor restante le ... (vezi toată discuția)