avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat datoriile asociatiei de proprietari?

Buna ziua, de curand am primit o citatie fiind chemata in instanta in proces cu Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc, in urma unor restante le intretinere. Intre timp am facut rost de suma pe care trebuie sa o achit. intrebarea mea este daca o sa achit aceasta suma pana la ata chemarii in instanta, trebuie sa ma mai prezint? trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata?
Ati primit o notificare din partea asociatiei inainte de a fi promovata actiunea ?
Intrebarea are legatura cu obligarea sau nu la plata cheltuielilor de judecata.
Reveniti!
In situatia in care pana la termenul de judecata reusiti achitarea debitului pentru care ati fost actionata in instanta,se impune sa va prezentati la termenul de judecata si sa prezentati completului de judecata dovada achitarii obligatiilor catre asociatia de proprietari
Referitor la cheltuieli de judecata,cititi actiunea promovata de catre asociatia de proprietari pentru a constata daca aceasta a solicitat cheltuieli de judecata
Daca asociatia de proprietari a inteles sa angajeze aparator,pe cale de consecinta va solicita instantei obligarea dvs la plata de cheltuieli de judecata
nu am primit nicio notificare din partea asociatiei. este doar citatia cu stampila judecatoriei sectorului in care locuiesc, cu chemare in instanta in octombrie. trebuie sa ma mai prezint, daca datoriile la intretinere au fost achitate?
Achitati datoriile pe care le aveti fata de asociatia de proprietari si cred ca este indicat sa va prezentati dumneavoastra sau un reprezentant in instanta.
Asociatiile de proprietari sunt scutite de plata taxei de timbru,conform Legii 230 Art.50 (2) , poate sa va puna sa platiti avocatul care reprezinta asociatia, dar trebuie sa va prezinte ce cheltuieli au facut cu procesul dumneavoastra.
va multumesc! da, s-a solicitat si plata cheltuielilor. problema e ca cei chemati in instanta sunt parintii mei, care sunt plecati si stabiliti in strainatate de f mult timp si nu se pot prezenta>

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere/cheltuieli de judecata Sorin002 Sorin002 Buna ziua, In apartamentul cumparat de mine si sotia mea a locuit, timp de 4 ani, fiica noastra. In ultimul an a acumulat datorii la intretinere mari, de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata dan32 dan32 salut Ma numesc Dan si de cativa ani eu si familia mea locuim in Italia, dar avem si un apartament in tara. De curind am fost dat in judecata de asociatia de ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)