avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii intretinere/cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii intretinere/cheltuieli de judecata

Buna ziua,
In apartamentul cumparat de mine si sotia mea a locuit, timp de 4 ani, fiica noastra.
In ultimul an a acumulat datorii la intretinere mari, de care nu am aflat nici de la ea si nici de la asociatia de proprietari (AP).
AP ne-a trimis, in iunie 2021, o notificare de plata pentru 1700 lei, pe care trebuia sa o platim in 7 zile.
Pana la acest moment nu am primit nicio alta instiintare/notificare din partea administratorului AP.
In august 2021 am primit chemarea in judecata, AP solicitand plata intretinerii, in valoare de 2000 lei si cheltuieli de judecata in valoare de 1200 lei,
La sfarsitul lunii august am achitat valoarea de 2300 lei, reprezentand valoarea la zi a cheltuielilor de intretinere.
Cuantumul cheltuielilor de judecata mi se pare exagerat.
Pot invova exceptia ramanerii fara obiect a cerereii AP?
Urmeaza sa depun intampinare, iar primul termen de judecata este 30.09.2021.
Va multumesc!
Buna ziua,

Da, actiunea a ramas lipsita de obiect ca urmare a achitarii sumelor restante si se poate invoca acest aspect.

Cu stima.
AP, prin chemarea in judecata solicita si plata cheltuielilor pentru notificarea prealabila si pentru etapa judecatii. In aceste conditii pot invoca exceptia sau trebuie sa achit cheltuielile pentru notificarea prealabila?
Multumesc!
Trebuie achitate si acelea, daca nu, instanta va tine cont de ce ati achitat, dupa ce faceti dovada achitarii acestora.

Buna ziua,

Din pacate, sunteti obligat sa platiti si cheltuieli de judecata, inclusiv onorariul pentru notificare, intrucat reclamanta - asocitatia de proprietrai v-a notificat in prealabil cu privire la faptul ca veti fi chemat in judecata.

Aveti insa posibilitatea sa obtineti reducerea cuantumului acestor cheltuieli avand in vedere faptul ca ati recunoscut pretentiile reclamantei si ati achitat datoria fata de asociatie inainte de primul termen de judecata dar trebuie sa solicitati acest lucru prin intampinare.
Solicitarea trebuie motivata.

Formulati intampinare prin care aratati faptul ca ati platit suma datorata asociatiei de proprietari, atasati dovada platii si de asemenea, solicitati reducerea cheltuielilor de judecata solicitate de reclamanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare intampinare janiela janiela Buna ziua, Va rog, ma puteti ajuta cu o idee asupra modului de formulare a unei intampinari intr-un proces cu asociatia de locatari? Este vorba despre neplata ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii fara penalitati de intarziere diana87 diana87 Buna ziua! Am si eu o mare problema cu administratorul si presedintele asociatiei de proprietari. Am trecut printr-o perioada dificila din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita Nihil since deo Nihil since deo O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și ... (vezi toată discuția)