avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitarea intretinerii fara penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitarea intretinerii fara penalitati de intarziere

Buna ziua!

Am si eu o mare problema cu administratorul si presedintele asociatiei de proprietari.
Am trecut printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, in sensul ca sotul meu nu a lucrat aproximativ 6 luni.In tot acest timp nu am reusit sa achit intretinerea.
IN primul rand doresc sa va comunic faptul ca in luna aprilie 2010, in conditiile in care jumatate de luna nu am avut apa calda si nici caldura, intretinerea este de plata 165lei, iar in martie(toata luna am avut si caldura si apa calda) am de plata 160lei.in momentul in care am intrebat de ce este asa de mult de plata pe aprilie, a spus ca am caldura 45 lei, iar daca l-am intrebat ce reprezinta diferenta de 120 lei, s-a uitat pe liste si apoi le-a pus inapoi, spunandu-mi sa imi calculez singura!!
penalitatile le aplica asa cum vrea, ba 0,1%, ba 0,2%, l-am intrebat care este procentul aplicat si a spus ca 0,2%, iar in momentul in care i-am spus ca anterior mi s-au calculat cu 0,1%, a spus ca a fost o greseala...
ii duc citirea apometrelor lunar, insa nu mi-o ia in considerare...am un consum lunar de 7-8metri cubi de apa calda si 7-8m cubi de apa rece, iar in realitate consumul meu este de 2-3m atat calda cat si rece...
pe data de 16.09.2010, am mers la asociatie pentru a plati intretinerea, insa nu a vrut sa imi incaseze banii, deoarece i-am spus ca nu doresc sa achit penalitatile..a spus ca legea data acum cu privire la neachitarea penalitatilor, este prosteasca si in plus penalitatile sunt doar 100lei...
este aplicabila aceasta lege sau nu?in ce conditii? trebuie sa dovedesc venitul la asociatie, sau la primarie?cum se procedeaza?
este legal faptul ca nu a vrut sa imi incaseze banii?
anul trecut am avut restanta suma de aproximativ 3000lei, pentru care mi-a venit citatiede chemarea in judecata, insa fara notificare in prealabil! in aceasta citatie era mentionat faptul ca pot achita suma datorata, fara cheltuieli de judecata pana pe data de ..., data pana la care am achitat, insa la ceva timp am primit si raspuns de la Judecatorie, acesta din urma nepurtand nicio stampila, nicio semnatura!!!iar la asociatie am incluse si cheltuieli de judecata- 182lei...
Sunt obligati prin lege sa ma notifice pt suma datorata si apoi sa introduca chemarea in judecata?
daca eu am achitat in termenul mentionat pe citatie, de ce mai trebuie sa achit si judiciarul?nu era obligatia lor sa anunte ca eu am achitat debitul?
e normal ca pe chemarea in judecata sa am o suma, deoarece erau calculate penalitati de 0,1%, iar pe listele de la intretinere sa fie alta suma?
acum doresc sa ii duc o adresa, sa imi dea nr de inregistrare, adresa in care ii solicit sa imi detalieze sumele datorate, sa imi motiveze de ce nu a dorit sa imi incaseze banii, care este procentul de penalitate aplicat si de ce nu imi ia in calcul citirea apometrelor.
in cat timp este obligat sa imi raspunda?
ce ma sfatuiti sa fac?
cum sa procedez?
daca nu doreste sa imi dea nr de inregistrare?

Va multumesc anticipat!
O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:20, 22 Septembrie 2010
1-Refuzul perceperii sumelor constituie abuz.Asociatia are obligatia sa primeasca orice suma prin care sa se reduca valoarea restantelor
2-Pentru lamurirea cuantumului penalitatilor,se impune sa solicitati masurile adoptate de adunarea generala,care este abilitata sa hotarasca valoarea de 0,1-0,2 %
3-Impunerea suplimentara de sume respectiv cheltuieli de judecata in conditiile in care instanta nu le-a dispus ,constituie abuz.
4-L nr175/2010 ,nu are inca norme de aplicare
5-Presedintele de asociatie ,in temeiul disp art 12A din HG nr 1588/2007,detine obligatia sa raspunda in termen de 7 zile ,la contestatiile adresate impotriva valorilor impuse in lista de intretinere.
Pentru siguranta expediati prin corespondenta cu mandat de confirmare
BUna ziua!

Va multumesc pentru raspuns!
Mai am o nelmurire.daca -L nr175/2010 ,nu are inca norme de aplicare, inseamna ca eu trebuie sa achit si penalitatile, nu?
dar pot achita o suma de bani care sa acopere strict contravaloarea intretinerii, fara penalitati, acestea sa le achit ulterior?
In ceea ce priveste chemarea in judecata, daca eu am achitat suma datorata integral, in termenul mentionat, administratorul nu avea obligatia sa anunte pt a se opri procesul?nu ar fi trebuit sa ma anunte in prealabil, in scris?
in cee ce priveste adresa, daca o inmanez personal trebuie sa imi dea nr de inregistrare, pe cta vreme prin posta exista posibilitatea sa nu mi se mai intoarca confirmarea si astfel nu am dovada ca am trimis adresa.

Va multumesc anticipat!
O zi placuta!
1-Daca L nr 175/2010, inca nu are norme de aplicare,pe cale de consecinta inca nu este operabila,respectiv,in vigoare raman tot dispozitiile actuale
2-Referitor la chemarea in judecata,la primul termen aveati dreptul sa invocati nerespectarea procedurii legale,respectiv neparcurgerea procedurii prealabile de catre asociatia de proprietari
3-Daca dvs ati achitat restanta in timpul judecatii,aveati dreptul sa prezentati documentele justrificative,astfel incat instanta sa constate ca nu mai exista obiectul plangerii
4-Contestatia la lista de plata ,se depune fie personal la asociatie ,pentru justificare fiind necesara inregistrarea celor 2 exemplare,fie prin mandat de confirmare care la momentul predarii-primirii corespondentei se semneaza de catre destinatar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ionut 81 Ionut 81 Buna ziua am si eu o intrebare mi-sa pus o oprire de vanzare pe ap.la OCPI de catre asociatia de propietari pentru ca am o datorie de 7920,90 lei pentru ne ... (vezi toată discuția)