avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitarea pierderilor de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitarea pierderilor de apa

Buna ziua,
Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 şi 15 metri cubi de apa, iar pe langa acesti metri cubi consumati suntem obligati sa mai platim 7 - 8 metri cubi de apa in plus, in fiecare luna. Cei de la Asociatia de locatari ne pun in plus acesti 7-8 metri cubi de apa spunand ca sunt pierderi la nivelul intregii scari de bloc. Mentionez ca avem centrala si apometru. Apometrul a fost verificat de catre cei de la Asociatie si nu s-a gasit nimic in neregula, dar apar pierderi si nimeni nu i-a nici o masura.La ce imi mai foloseste apometrul?
Intrebarea mea este: Ce se intampla daca eu nu platesc cei 7-8 metri cubi de apa pusi in plus de catre cei de la Asociatia de locatari in fiecare luna?
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 20:20, 19 Februarie 2013
In situatia in care va a sumati responsabilitatea sa nu achitati orice fel de suma impusa in lista de intretinere,suma va fi inregistrata in evidente drept restanta
Neachitata in termenul stabilit suma va atrage penalizari de 0,2% zi intarziere
In situatia in care refuzati achitarea oricaror sume impuse in lista de intretinere, asociatia de proprietari in temeiul disp art 50 din L nr 230/2007
are dreptul de a actiona in justie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contriibutie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa desfasoare demersuri concrete pentru evidentierea si remedierea defectiunilor care genereaza diferente de consum apa intre factura si total index comunicat de proprietari
2) Pentru proprietarii care beneficiaza de anumite servicii si determina consumuri suplimentare, in conditiile in care nu exista nicio interdictie legala in acest sens, calculul cotei de contributie aferente cheltuielilor pe beneficiari se face conform baremelor stabilite prin normativele tehnice in vigoare sau, in lipsa acestora, conform deciziei comitetului executiv, in functie de cantitatea consumata.
H.G.1588 din 2007
Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, hotarare nr. 1588/2007
Sant rare cazuri cand consumul citit din ap. sa corespunda cu contorul de bransament .Ce se intampla cu diferenta dintre contoare , aceasta apa consumata trebuie repartizata consumatorilor in functie de cum s-a hotarat in asociatia dv.
Cotele de contributie adica cheltuielile care includ si pierderile trebuie achitate in termen de 20 zile de la afisare ,nu puteti sa platiti numai jumatate din cheltuieli .
Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de intarziere pentru suma neachitata, in conditiile stabilite si aprobate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, in limitele stabilite de art. 49 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Suma acestora nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat.
Eu am o problema "pe dos". Administratorul a trecut la cheltuieli o cantitate mai mica de apa decat cea indicata pe apometru. Diferenta e de aproape 20 metrii cubi. I-am cerut explicatii si a spus ca nu i-au venit pe factura (adica cei de la apa canal au facturat mai putin) suficienti metrii cubi pe pentru cat indicau apometrele locatarilor din bloc si ca la anumiti locatari a pus consumuri mai mici. Am ramas stupefiata! Impartirea stiu ca se face cu regula de trei simpla. Precizez ca blocul este nou construit si citirea apometrelor se face de pe casa scarii, direct de catre administrator. Ce pot face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
alinagava, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare apometre nicusofia nicusofia Va rog sa ma ajutati.... intr-un bloc in care pana luna aceasta toti proprietarii au avut apometre atat la apa calda cat si la apa rece, s-a hotarat de catre ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Apometru defect adrianaghita adrianaghita Buna seara, am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)