avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat datoriile asociatiei de proprietari?

Buna ziua, de curand am primit o citatie fiind chemata in instanta in proces cu Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc, in urma unor restante le intretinere. Intre timp am facut rost de suma pe care trebuie sa o achit. intrebarea mea este daca o sa achit aceasta suma pana la ata chemarii in instanta, trebuie sa ma mai prezint? trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata?
Chiar daca achitati debitul, se impune sa depuneti la dosar o intampinare prin care sa aratati ca ati inteles sa achitati debitul restant si sa depuneti in acest sens dovada achitarii acestuia.
In privinta cheltuielilor de judecata ( care ar putea fi onorariul de avocat), avand in vedere ca paratii recunosc la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului, nu pot fi obligati la plata cheltuielilor de judecata.
Ar fi putut fi obligati la plata chetuielilor de judecata daca insa ar fi primit o notificare inainte de cererea de chemare in judecata conform art. 275 c.proc.civ.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
livia2222 a scris:

nu am primit nicio notificare din partea asociatiei. este doar citatia cu stampila judecatoriei sectorului in care locuiesc, cu chemare in instanta in octombrie.

Daca asociatia de proprietari a formulat actiune impotriva proprietarilor=parintii dvs,cum ati primit dvs citatie pentru prezentare la termen de judecata?

citatia este pe numele parintilor mei( proprietarii apartamentului in care eu locuiesc de foarte multi ani) m-am exprimat gresit in primul mesaj in care nu am dat toate aceste detalii. Va multumesc ptr raspunsuri
Trebuie sa va prezentati in instanta, sa spuneti cine sunteti asa cum ati explicat si aici.
Discutati inainte cu presedintele asociatiei ca sa stiti daca a facut cheltuieli de judecata, daca le solicita sau nu in instanta... Va prezentati in instanta cu dovada ca ati achitat debitul catre asociatiei.
In functie de cheltuielile facute de asociatie (de exemplu onorariul avocatului pentru formularea actiunii si reprezentarea in instanta pe baza unui contract de asistenta juridica), instanta va hotari daca o sa platiti sau nu cheltuielile de judecta.
Asociatiile de proprietari nu sunt obligate sa notifice si sa puna in intarziere restantierii pentru a putea cere cheltuielile de judecata deoarece datoriile acestora devin exigibile de la termenul de plata stabilit si afisat pe fiecare lista lunara de plata. Adica fiecare proprietar este pus in intarziere automat prin nerespectarea termenului de plata afisat pe fiecare lista lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere/cheltuieli de judecata Sorin002 Sorin002 Buna ziua, In apartamentul cumparat de mine si sotia mea a locuit, timp de 4 ani, fiica noastra. In ultimul an a acumulat datorii la intretinere mari, de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata dan32 dan32 salut Ma numesc Dan si de cativa ani eu si familia mea locuim in Italia, dar avem si un apartament in tara. De curind am fost dat in judecata de asociatia de ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)