salut
Ma numesc Dan si de cativa ani eu si familia mea locuim in Italia, dar avem si un apartament in tara. De curind am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru o suma de doar 210 lei (2.100.000 lei vechi) cu tot cu penalitati, restanta la intretinere pe un an de zile. Aveam o bunica care avea grija sa plateasca utilitatile, dar din pacate aceasta a murit acum 2 ani si nu a mai avut cine sa achite. Am aflat de la un vecin ca am o citatie in usa si bineinteles i-am trimis vecinului o suma de bani si acea datorie a fost achitata, chiar le-am dat si un avans pe 6 luni.
Daca nu ma prezint la data cand sunt citat e vreo problema?
Cat ar costa cheltuielile alea de judecata? estimativ
Chiar daca ati achitat debitul, este important sa va aparati in instanta. Puteti trimite o intampinare cu dovada achitarii debitului in care sa solicitati respingerea cererii ca ramasa fara obiect. De asemenea, discutati si cu presedintele asociatiei si eventual cu avocatul care-i reprezinta ca sa va asigurati ca stiu ca acest debit a fost achitat, asta ca sa nu va treziti cu alte surprize.
Daca ati trimis bani, iar acea datorie a fost achitata, nu va mai faceti griji, nu trebuie sa va prezentati ptr ca procesul va inceta.Sunteti sigur ca datoria a fost achitata?V-a dat nr de chitanta? Puteti verifica pe net stadiul procesului, daca stiti nr. de dosar si instanta.Dupa termen, incercati si veti observa singur ce s-a intamplat.
Daca dvs. ati facut plata datoriei puteti trimite instantei un inscris(cereti ajutorul unui jurist/avocat) prin care instiintati ca ati platit datoria (atasati si copie dupa chitanta!).
Astfel cauza ramane fara obiect si se va inchide din oficiu.
De asemenea puteti contacta Presedintele Asociatiei si sa discutati omeneste cu el aceasta problema. Acesta cred ca ar trebui sa fie primul pas. Ca sa nu mai fie nevoie sa cereti ajutorul unui jurist/avocat rugati-l sa discute cu avocatul Asociatiei si sa faca cerere de renuntare la judecata pentru ca ati achitat integral restanta. L230/2007 scuteste actiunile inaintate de Asociatii de plata taxei de timbru!
In privinta ch. de judecata pot fi 2 cazuri:
- le platiti anterior renuntarii la judecata in cuantumul solicitat de Asociatie(cereti contractul de reprezentare+factura onorariu avocat)
- daca nu doriti sa le platiti, atunci cauza se va judeca in continuare doar pentru ch. de judecata(pentru ca oricum se va depune dovada platii debitului restant).
Succes!:)
Suna la asociatie si spunele sa trimita o renuntare la judecata.
Daca prin chitanta s-a stabilit ca ai avans de 6 luni inseamna ca nu ai cheltuieli de judecata.:D
Dumneavoastra personal vorbiti prin telefon cu presedintele sau vecinul care a platit la asociatie sa vorbeasca cu presedintele. Acesta poate sa confirme in scris vecinului daca s-a achitat datoria si daca aveti de plata cheltuieli de judecata.
Cheltuelile de judecata se pot datora pentru onorariul avocatului. Daca a fost angajat un avocat, acesta a perceput un onorariu indiferent ca presedintele-si retrage acum actiunea pentru ca dv v-ati platit debitul. Asocaitiile de proprietari sunt scutite de taxele de timbru nu si de onorariul avocatului.
Vecinul dv ar putea achita si onorariul avocatului (daca exista) si-ati rezolvat total problema.
Asociatie proprietari
AURORA82
Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Restanta
emargga
Am ramas restanta la intretinere cateva luni. D-l presedinte ne-a comunicat ca am fost notificati. Am regasit notificarea in tabelul de intretinere in valoare ... (vezi toată discuția)