avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie partaj judiciar -este permisa mentiunea \\" ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie partaj judiciar -este permisa mentiunea " fara instrainare teren si casa" ?

Cine imi poate raspunde la o intrebare privind o tranzactie pt un partaj judiciar?
Impreuna cu sora mea si fratele mai mic suntem pe rolul instantei privind impartirea de bunuri. Vreau ca partea ce ii revine fratelui mai mic sa nu o poate vinde , adica se poate ca in tranzactie unde se scrie LOTUL 2 II REVINE LUI .......NUME SI PRENUME ``FARA DREPT DE INSTRAINARE``.
este buna formulata ca sa nu poate in timp vinde casa si terenul ce i se cuvine?
Sau cum se poate formula in tranzactie ,
Mentionez ca tranzactia eu o fac. Nu sunt specialist in drept dar am avut un model si am facuto, dar vreau sa stiu cum formulez pentru frate ca sa nu vanda.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:05, 12 Septembrie 2012
Nu este legal ca dvs. sa interziceti unei persoane sa vanda bunul ce il detine.
Casa pe care o detinem vreau ca eu si sora sa o cedam fratelui mai mic cu o conditie sa nu o vanda, ca el cand se enerveaza zice ca vinde, si pe urma ajunge pe drumuri, cum a ajuns un vecin dupa ce a vandut locuinta, sotia la alungat si a murit ca un boschetar. Asta o facem pt siguranta lui, si ca nu vreau ca; casa parinteasca sa fie vanduta.
Stimat forumist,

Sunt mai puțin importante motivele pe care le aveți, în fața principiilor de drept potrivit cărora execitarea dreptului de proprietate este liberă - fiecare poate să face ce dorește cu bunurile sale.

Oricum, dvs nu cedați nimic cu condiții,așa cum reiese din expunerea făcută, dvs vă rezolvați partajul judiciar printr-o tranzacție. Adică nu îi dați nimic din ce este al dvs, vă partajați bunurile comune, din care deține și el o cotă.

Dacă doriți într-adevăr să nu se piardă casa, propuneți o nouă tranzacție fratelui, în care să rămână casa la dvs și să-l despăgubiți prin acordarea unei sulte (sumă de bani) pentru partea sa de moștenire.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
andreigrigoriu, moderator
Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebare, dar este departe de ceea ce vreau sa aflu.
Este greu sa intelegeti situatia mea.Suntem 2 frati si o sora, si avem de impartit o casa si cateva terenuri.
Practic eu si sora vrem sa cedam fratelui casa si cateva terenuri, dar sub niste conditii. Eu daca cedez lui dreptul meu il cedez sa se foloseasca de el , si nu sa vanda. Voi cei care dati raspunsurile acelea, daca ati avea frati, si a trebuit sa cedati unuia dintre ei casa parinteasca ati suporta sa fie vanduta????
Si actele le facem ca fratele face casa langa cealalta si daca face pe numele la toti iar e problema ca se considera ca sa facut in timpul casatoriei noastre si ar avea dreptul sotia si cumnatul. si nu e normal Nu?
Stie cineva sa imi raspunda la intrebare privind tranzactia?
Ca am nevoie urgent.
Va multumesc
Prin partaj, voluntar sau judiciar fiecare devine proprietar cu toate atributele dreptului de proprietate -posesie, folosinţă , dispoziţie. adică poate să dispună cum doreşte de proprietatea lui. ,

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dupa moartea ambilor parinti, casa parinteasca este ... dinugherhes86 dinugherhes86 Buna ziua! Dupa moartea ambilor parinti, casa parinteasca este ramasa mostenire celor doi copii, frate si sora, ambii casatoriti. Cei doi au facut un act de ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza dreptul de preemptiune dupa decesul fratelui co-mostenitor alfa19 alfa19 In urma dezbaterii succesorale dupa decesul parintilor, instanta judecatoreasca a pronuntat hotarare definitiva privitor la bunurile mostenite de frati. Acum, ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa parinteasca Cristycs Cristycs Bunicul meu a decedat acum un 2 ani, proprietatile au fost impartite intre cei 3 frati dupa cum vine: Sora mica: 1 teren la camp Sora mare: 1 teren la camp + ... (vezi toată discuția)