avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia prin mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia prin mail

Am lucrat doar cinci zile si mi-am depus demisia prin mail. Liniste de la firma, nu am primit nici un telefon. Cum m-am angajat? In data de 28.08.2012 m-am intilnit cu un reprezentant al firmei sa discutam termenii de angajar si in aceste discutii la o cafenea am semnat si contractul de munca si fisa postului. Tot in aceia-si zi am inceput luarea in primire a gestiuni care a durat 3 zile,MARTI,MIERCURI si JOI apoi am plecat la Suceava unde am facut instructaj VINERI si SIMBATA pina la ora 13 apoi am revenit acasa .De luni 03.09.2012 si pina vineri am lucrat deci 5 zile. POT SA DEMISIONEZ FARA SA MI SE INTIMPLE NIMIC. ?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 21:54, 10 Septembrie 2012
demisia nu se depune prin mail ci in scris , asa cum ati semnat contractul de munca asa trebuie sa-l si incetati. depuneti demisia si in scris cu propunere sa nu efectuati preavizul . angajatorul poate aproba sau nu previzul.
Inainte de a apela la demisie trebuie de vazut in contract daca inca va aflati in perioada de proba. In caz afirmativ, puteti inceta contractul de munca in perioada de proba, fara preaviz, si fara o motivare. In cazul in care alegeti aceasta optiunea, incetarea in perioada de proba se face printr-o simpla notificare. Va recomand sa nu trimiteti notificarea pe mail ci sa o depuneti la firma si sa obtineti un numar de inregistrare.
@LucaCORNELIU
Verificaţi dacă în contract este stipulată o perioadă de probă. Aş bănui că da.
În acest caz nu este necesar să acordaţi niciun preaviz:
Codul muncii
Articolul 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(...)
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.


E adevărat că notificarea trebuie făcută în scris (iar prin asta de obicei se înţelege o bucată de hârtie, cu semnătură). Emailul şi, în general, comunicarea prin mijloace electronice nu se bucură de prea multă apreciere din partea practicienilor, deşi vorbim tot despre un înscris, în formă electronică. Pentru a nu "bloca sistemul" nimănui, trimiteţi-le o notificare scrisă (pe hârtie, cu semnătură, cu confirmare de primire dacă o trimiteţi prin poştă sau cu număr de înregistrare dacă o depuneţi personal la registratură) privind intenţia dvs. de a înceta contractul. Lăsaţi loc de bună ziua şi mergeţi mai departe.
În rest, nu are ce să vi se întâmple... vă concediază disciplinar? vă cheamă în judecată pentru daune?...

P.S.
@nefertirising
Aţi fost mai rapidă cu postarea :)
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
klewos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c i m fara preaviz in perioada de proba Ana25081995 Ana25081995 Pot sa nu ma mai duc la munca in perioada de proba si sa incetez c i m prin notificare scrisa pe mail fara preaviz? (vezi toată discuția)
Contract individual de muncă nedeterminat cu clauză de 90 de zile Liliana Patrana Liliana Patrana Ce înseamnă notificare scrisă sau cum se face către angajator pentru că,din cât am înțeles eu nu este formulată ca și cum ți-ai da demisia pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie neinregistrata AndreeaTm AndreeaTm Buna ziua, am o problema putin diferita, angajatorul nu vrea sa imi accepte demisia, nici macar sa o inregistreze - desi este un act unilateral de vointa. Va ... (vezi toată discuția)