avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acord global neluat in calcul la punctaj pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acord global neluat in calcul la punctaj pensie

Buna ziua,
In perioada 1974-1990 institutul la care am fost angajata a lucrat in sistem de acord global achitind cotele de asigurari sociale si pensii. Adeverinta care certifica acest lucru nu a fost luata in calcul de casa locala de pensii, veniturile nefacind parte din baza de calcul a pensiilor conf. legislatiei anterioare datei de 01.04.2001. Intrucit colegi care au iesit la pensie anterior mie au dat in judecata casa de pensii si au fost acceptate aceste adeverinte, va rog sa ma indrumati cum sa procedez.
Am inteles ca se depune o intimpinare, dar nu stiu ce trebuie sa contina. Ce acte trebuiesc atatsate si unde se depune (locuiesc in bucuresti sector 6).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:51, 11 Septembrie 2012
Inaintati o Cerere de chemare in judecata a Casei de Pensii, care nu a luat in calcul sumele de acord global. In acest sens s-a pronuntat instanta suprema prin Decizia 19/2011( ICCJ). Veti atasa adeverintele pe care ziceti ca le aveti si solicitati proba cu expertiza contabila. Sigur veti cistiga. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate lucrata in acord / pensie Stefan 51 Stefan 51 sint unul din cei care au lucrat in acord inainte de 90 si mi-am platit contributiile la pensie la 2%dupa cistig nu dupa salarul tarifar ex la categoria a 7-a ... (vezi toată discuția)
Retineri contributie asigurari sociale crai crai Sunt IRU la soc com infiintata din 1970 cu capital de stat. Fostii angajati, acum pensionari solicita adeverinte cu sumele reprezentand acordul global spunand ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute ... Sandor 57 Sandor 57 Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute în cartea de muncă. Am solicitat de la casa de pensii buletinul de calcul și văd că pensia ... (vezi toată discuția)