avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute ...

Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute în cartea de muncă. Am solicitat de la casa de pensii buletinul de calcul și văd că pensia a fost calculată după salariile de încadrare. Dacă scot adeverință cu salariile brute ( în cazul că voi găsi arhiva ICRAL Timișoara) și o depun la casa de pensii, se va lua în considerare. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:37, 6 Februarie 2024
Numai daca veti promova o actiune in instanta sau veti astepta marea recalculare de la 01.09.2024.

Formele de retribuire obţinute în acord global, prevăzute de art. 12 alin. 1 lit. a) din Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974, vor fi luate în considerare la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public, dacă au fost incluse în salariul brut şi, pentru acestea, s-a plătit contribuţia de asigurări sociale la sistemul public de pensii, a decis ICCJ prin Decizia 19/2011 privind recursul în interesul legii, referitor la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, prin luarea în considerare a formelor de retribuire obţinute în acord global, prevăzute de art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu Tudorakis Tudorakis Trebuie sa duc adeverinta deLUCRU IN ACORD GLOBAL la casa de pensii? Am lucrat numai in acord toata perioada si sumele au fost mai mari decit salariul de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie octav13 octav13 Buna ziua. Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2014. La calcularea pensiei nu a fost luat in calcul acordul global pentru perioada 1980_1984 conform ... (vezi toată discuția)