avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament

Buna seara.Am un apartament achizitionat pe numele socrilor prin credit ipotecar.Noi platim ratele.Socrul a decedat acum 2 luni.Vrem sa facem succesiunea si sotia mea sa-i cedeze totul mamei ei pt ca asa iesim mai ieftin.Ce acte as putea sa fac la notar dupa succesiune,fara sa trecem imobilul pe numele nostru, prin care eu si sotia sa putem avea drepturi depline asupra imobilului?se poate ceva o imputernicire prin care sa-l vindem fara sa mai fie necesara prezenta mamei ei si fara ca ea sa poata sa faca ceva cu el in aceasta perioada?sa nu platim ca fraierii ratele si peste cativa ani dupa o cearta sa ne lase pe drumuri.ea este de acord sa facem asa ceva.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:40, 11 Septembrie 2012
Nu inteleg de ce nu ar fi mai comod sa-l intabulati direct pe numele dvs. In felul acesta scapati de o cheltuiala si stres in cazul mortii soacrei.- la un moment dat.

O alta solutie ar fi sa incheiati un contract de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Imputernicirea nu-i valabila decat 3 ani.
Cine e titularul contractului de credit ?
Socrii sunt titularii contractului de credit.In acesti 3 ani cat este valabila imputernicirea ea poate sa faca ceva cu el(sa-l doneze sau sa-l vanda)?Sau, daca a doua zi dupa ce-mi face imputernicire eu fac un contract de promisiune de cumparare cu cineva ,este valabil acest contract?va multumesc
prodiamant a scris:

Nu inteleg de ce nu ar fi mai comod sa-l intabulati direct pe numele dvs. In felul acesta scapati de o cheltuiala si stres in cazul mortii soacrei.- la un moment dat.

O alta solutie ar fi sa incheiati un contract de intretinere.


Daca-l intabulez pe numele nostru trebuie sa preiau si creditul si nu mai pot sa duc la banca dovada altor venituri cu toate ca tot eu platesc si rata la acest apartament.Asa daca ramane sa-l donez soacrei, banca nu are treaba cu ea atata timp cat se platesc ratele.multumesc mult pt sfaturi
Mda.. asa cum banuiam.. socrii dvs apar peste tot in acte, dansii sunt proprietari, dansii au luat credit.. " sa nu platim ca fraierii ratele " e cam mult spus cel putin in ce o priveste pe sotia dvs :)

Sa va rezolvati problema cred ca soacra poate incheia un contract de vanzare direct cu dvs sotii.. se plateste avans si restul se va plati in rate dupa cum plateste si soacra la banca, .. nu stiu, solutii cred ca va poate oferi notarul. Ipoteca ramane pe casa pana terminati de achitat creditul.

Sa va dea o imputernicire nu va prea ajuta.. va imputerniceste sa vindeti la " cel mai bun pret ".. ii faceti practic un serviciu, banii obtinuti vor fi ai dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Divort, succesiune andynyul andynyul Buna ziua ! As dori va-rog frumos niste raspunsuri la situatia in care ma aflu: Eu si sotul meu, impreuna cu fiica noastra de 18 ani stam intr-o casa, curte ... (vezi toată discuția)