Este posibil ocuparea posturilor unice ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice .
OUG nr.223/2008 chiar face aceasta precizare.
Din text se intelege ca sunt blocate doar posturile vacante la data intrarii in vigoare a OUG 223/2008 , celelalte care se vacanteaza ulterior nu sunt blocate (?!..) Este oare o scapare a legiuitorilor ? Ar fi trebuit sa se precizeze ca "si cele care se vor vacanta dupa aceasta data " .........
Pentru a se putea ocupa un post unic se fac solicitarile la ministerul de resort si in continuare depinde de cat de rapid se primeste raspunsul de scoatere la concurs , apoi se publica postul cu cel putin 15 zile inainte de fixarea datei concursului
Intrebare-intrebatoare...
A fost organizat un concurs si i s-au validat rezultatele (dupa solutionarea contestatiilor) INAINTE de intrarea in vigoare a OUG-ului mentionat de dvs.
Problema e ca ocuparea efectiva a postului inca nu s-a facut... Se tot amana luarea unei decizii din cauza diferitelor interpretari ale acelui act normativ.
Daca am dat concurs, l-am promovat, concursul a fost validat, mi s-a comunicat ca sunt admis si urmeaza sa fiu angajat, totul INAINTE de intrarea in vigoare a OUG-ului, sunt obligati sa ma angajeze? Ca au trecut jde luni si nimic... Cand ii sun ma plimba cu vorba...
OUG 223/2008 prevede ca se suspenda ocuparea posturilor vacante la data intrerii in vigoare a OUG (31.12.2008)si a celor scoase la concurs "dar a caror procedura de ocupare nu s-a finalizat" . Deci ,daca acest concurs a avut loc , daca procesul verbal a fost validat si vi s-a comunicat acest lucru pana la data de 31.12.2008 , trebuie sa va angajeze .