avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un raspuns va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un raspuns va rog

buna ziua as dori unraspuns la intrebarea cat dureaza deblocarea unui post unic intr-o institutie bugetara?
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
sony_kelly, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:33, 21 Ianuarie 2009
Este posibil ocuparea posturilor unice ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice .
OUG nr.223/2008 chiar face aceasta precizare.
~ Conținut șters la cerere ~
Din text se intelege ca sunt blocate doar posturile vacante la data intrarii in vigoare a OUG 223/2008 , celelalte care se vacanteaza ulterior nu sunt blocate (?!..) Este oare o scapare a legiuitorilor ? Ar fi trebuit sa se precizeze ca "si cele care se vor vacanta dupa aceasta data " .........
Pentru a se putea ocupa un post unic se fac solicitarile la ministerul de resort si in continuare depinde de cat de rapid se primeste raspunsul de scoatere la concurs , apoi se publica postul cu cel putin 15 zile inainte de fixarea datei concursului
Intrebare-intrebatoare...
A fost organizat un concurs si i s-au validat rezultatele (dupa solutionarea contestatiilor) INAINTE de intrarea in vigoare a OUG-ului mentionat de dvs.
Problema e ca ocuparea efectiva a postului inca nu s-a facut... Se tot amana luarea unei decizii din cauza diferitelor interpretari ale acelui act normativ.
Daca am dat concurs, l-am promovat, concursul a fost validat, mi s-a comunicat ca sunt admis si urmeaza sa fiu angajat, totul INAINTE de intrarea in vigoare a OUG-ului, sunt obligati sa ma angajeze? Ca au trecut jde luni si nimic... Cand ii sun ma plimba cu vorba...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
Lipi, utilizator
OUG 223/2008 prevede ca se suspenda ocuparea posturilor vacante la data intrerii in vigoare a OUG (31.12.2008)si a celor scoase la concurs "dar a caror procedura de ocupare nu s-a finalizat" . Deci ,daca acest concurs a avut loc , daca procesul verbal a fost validat si vi s-a comunicat acest lucru pana la data de 31.12.2008 , trebuie sa va angajeze .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de ocupare a unui post vacant (functie publica din cadrul deconcentratelor) laura-olaru laura-olaru buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv \"procedura de ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public leutu leutu In cazul in care se vor bloca posturile de functionari publici ma mai pot transfera la o alta institutie?? La Tv se spune ca din ian 2009 se vor bloca aceste ... (vezi toată discuția)
Ocupare post vacantat prin demisie si pensionare atnat atnat Buna seara Sunt director adjunct intr-o scoala si nici eu, nici directorul nu gasim in legislatie daca dupa demisia unui electrician si pensionarea unei ... (vezi toată discuția)