avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... procedura de ocupare a unui post vacant (functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

procedura de ocupare a unui post vacant (functie publica din cadrul deconcentratelor)

buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv "procedura de ocupare", insa legiuitorul in cuprinsul legii 188/1999 si in HG 611/2008 nu utilizeaza aceasta sintagma. Vreau sa stiu cand se finalizeaza aceasta procedura ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 09:48, 7 Iunie 2009
procedura de ocupare se refera la scoaterea postului la concurs, organizarea concursului pe post si numirea pe post.
laura-olaru a scris:

buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv "procedura de ocupare", insa legiuitorul in cuprinsul legii 188/1999 si in HG 611/2008 nu utilizeaza aceasta sintagma.


Va rog sa-mi permiteti sa va contrazic, legiuitorul utilizeaza "aceasta sintagma" in art. 56 din Legea nr. 188/1999:
"Ocuparea functiilor publice se face prin:
a) promovare;
b) transfer;
c) redistribuire;
d) recrutare;
e) alte modalitati prevazute expres de prezenta lege."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Atentie mare: articolul din OUG 223/2008 care permitea organizarea concursului pentru ocuparea a posturilor vacante a fost abrogat de art. 22 din OUG 34/2009. In noua varianta legislativa, pot fi scoase la concurs doar posturile care au devenit vacante ulterior intrarii in vigoare a OUG 34/2009, respectiv 14.04.2009, in proportie de 1/15 (se vacanteaza 15 posturi si se poate organiza concurs pentru ocuparea unuia dintre ele). Cele care erau vacante inainte de intrarea in vigoare a ordonantei, raman blocate, indiferent ca erau posturi unice sau nu.
Da asa este, are dreptate d-na....
dar in cazul cand desfiintam un post vacant unic prin schimbare de organigrama si creem altul unic care a mai fost ulterior si s-a desfiintat tot prin modificarea organigramei, poate directorul sa numeasca direct pe acel post, fara examen...fara concurs...?
cu respect....
Legal, nu poate, dar presupun ca intrebarea este retorica. Ce nu poate directorul dintr-o institutie publica, astazi? Poate sa faca orice, incepand cu alergie cand aude cuvantul "lege".

Alte discuții în legătură

Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)
Trecere pe alt post, aplicarea art. 4 din oug nr. 1/2009 Lungu Simona Lungu Simona Bună ziua. Vă cer sprijinul în urmatoarea speţă: în cazul unei instituţii publice reorganizate, unde un serviciu a fost restructurat, fiind transformat ... (vezi toată discuția)
Administratie publica locala Mirela28 Mirela28 A fost aprobata noua organigrama de consiliul local pentru functionarii publici trebuie aprobata si de ANFP? Si o alta intrebare, pentru posturile noi create ... (vezi toată discuția)