Buna ziua,
Va rog frumos ma poate lamuri cineva cu calculul penalitatilor de intarziere?
Am un contract in care este inserata clauza cu penalitate de inatrziere de 0.15% pe zi pentru primele 30 de zile si de 0.30% pentru urmatoarele, pana la achitarea debitului. Nu sunt lamurita de cand calculez aceste penalitati, adica ce zile intra in calcul si ce zile nu. Si sunt mai multe facturi scadente, calculez pe fiecare in parte de cand curge termenul de la scadenta? Sunt in ceata...
penalizarile se calculeaza incepind cu prima zi de intirziere si pina la plata efectiva a debitului.
se calculeaza ptr fiecare factura scadenta si neachitata (integral sau partial, dupa caz).
in calcul intra toate zilele de intirziere indiferent ca sunt zile libere, sarbatori legale sau nu.
va multumesc pentru raspuns, am rezolvat-o.
Sa nu mai deschis un alt subiect, ce se poate face dupa ce primesc hotararea prin care se investeste un bilet la ordin cu titlu executoriu? Ma duc cu hotararea respectiva la un executor sau mai trebuie facuta vreo formalitate?
Bilet la ordin
snow-white
Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog....Am contract cu o societate (trust consacrat pe piata de 12 ani,fara probleme cu platile,pana acum...).In urma ... (vezi toată discuția)