avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia unei sume de bani, raport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia unei sume de bani, raport

Daca in actul de vanzare-cumparare apare ca doantie o suma de bani pentru cumparare unui apartament si aceasta suma intra in masa succesorala,atunci dezbaterea succesorala avand loc in 2009,cum va fi considerata acea suma?se va actualiza?dupa ce criterii?
Cel mai recent răspuns: mariapopescu , utilizator 16:40, 21 Ianuarie 2009
Se calculeaza la indicele de inflatie si la valoarea reala din momentul deschiderii succesiunii, dar numai in cazul in care suma nu a fost platita si incasata la acel moment.Daca a fost, atunci suma nu mai intra in masa succesorala.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Actualizarea se face in mai multe moduri, dupa indicele preturilor, dupa inflatie...
Nu am inteles, eu.ro.lex, de ce nu intra? Nu se raporteaza donatia daca e facuta ... cand?

Cu privire la suma, daca intra sau nu in masa succesorala, pot fi dezbateri in functie de suma, de tratamentul aplicat si celorlalti copii/mostenitori etc.
Actul de vanzare-cumparare este intre vanzator si mine, parintii mei fiind procuratori de fonduri.
"Pretul acestei vanzari este de 85.000 lei,suma primita de vanzator de la parintii cumparatoarei,integral,azi,data autentificarii prezentului contract,pentru si in numele cumparatoarei.Cumparatoarea intra in stapanirea de drept asupra aparatamentului vandut de astazi..,iar in stapanirea de fapt va intra la data decesului procuratorilor de fonduri.,pentru care eu vanzatorul,rezerv dreptul de habitatie viagera asupra intregului apartament.
Noi, soti,declaram ca donam fiicei noastre,cumparatoarea,suma de 85.000 lei,suma cu care am achitat pretul vanzariipentru aparatamentul descris mai sus,donatie pe care o facem cu scutire de raport si sarcini.
Eu,fiica...declar ca am cumparat apartamentul cu pretul si in conditiile aratate.Accept donatia pe care parintii mei mi-o fac,asupra sumei de 85.000 lei,suma cu care procuratorii de fonduri au achitat pretul acestei vanzari"
Parintii n-au locuit niciodata in apartament deoarece aveau casa separat.
Suma de bani donata intra la masa succesorala daca fratele cere asta? daca suma intra la masa succesorala va fi actualizata ? Cat ar fi aceasta suma de 85.000lei donata in 1990,daca ar fi actualizata in 2009?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
A-si dori si eu o parere de la un specialist daca se poate !va rog!am nevoie ! rodica48 rodica48 A-si dori si eu o parere cu privire la niste acte care chiar nu-mi dau pace si daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ,va rog.!Sunt casatorita din data de ... (vezi toată discuția)