avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie peste plafonul balconului de la ultimul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie peste plafonul balconului de la ultimul etaj

Buna ziua,
Va deranjez cu o nelamurire:
Plafonul exterior al balconului de la ultimul nivel (respectiv etaj 10), este parte comuna a asociatiei de proprietari sau trebuie sa platesc eu hidroizolarea??? In baza carei legi???
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: arhdy , utilizator 20:16, 17 Septembrie 2012
este parte comuna toata fatada blocului
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Este parte comuna, astfel incat la calculul suprafetei terasei se vor lua in calcul si suprafetele tuturor acoperisurilor balcoanelor (banuiesc ca asa au fost construite).
Costul total al lucrarii de hidroizolare se imparte la suprafata utila a tuturor apartamentelor din bloc, rezultand costul pe mp. sup. utila. Acest cost se inmulteste cu suprafata utila a fiecarui apartament, rezultand suma repartizata fiecarui proprietar.
Intreaga suprafata exterioara a imobilului constituie parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Executia de hidroizolatii la terasa imobilului se impune sa fie realizata pe intreaga suprafata ,
interventiile partiale neasigurand nici garantia executiei si nici materializarea interesului respectiv indepartarea deficientelor
Dispozitiile care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari este L nr 230/2007 si norma acesteia de aplicarea HG nr 1588/2007 pe care le gasiti la rubrica :"Documente utile "
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Este vorba despre placa superioara a balconului. Iarna trecuta, cand au fost zapezile mari, a inceput sa imi ploua in balcon. Am sesizat asociatia de proprietari sa refaca hidroizolatia si acum au venit sa imi spuna ca trebuie sa o fac eu. Am ramas blocata. Am spus ca nu este posibil asa ceva, in conditiile in care placa nu a fost facuta de catre mine, ci asa fost proiectat blocul si avand in vedere ca este ultimul nivel, face parte din terasa.

O sa iau legislatia si raspunsurile voastre si o sa merg peste ei.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatia, comuna sau privata? Almaris Almaris Buna ziua. As dori sa intreb daca hidroizolatia balcoanelor si teraselor dintr-un imobil de locuit aflate in proprietate privata este parte comuna sau privata. ... (vezi toată discuția)