avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Solicit un articol de lege din "Legislatia CEDO" cu ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Solicit un articol de lege din "Legislatia CEDO" cu privire la dreptul la probe

Buna,

Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in intersectie, insa sa bazat pe sincronizarea cu semaforul asupra caruia avea dinsul vizibilitate si nu semaforul de pe pareat mea.

Nu am martori, insa este clar ca el nu a putut vedea culoarea semaforului meu, din locul in care se afla.

Stiu ca as putea aduce in discutie la proces si legislatia CEDO, care are prioritate fata de cea interna, si care am citit in mai multe ziare ca ar zice ca politia trebuie sa-si probeze sanctiunile cu probe video , foto sau martori. Altfel daca el face doar niste mentiuni numai pentru ca este agent rutier nu inseamna ca are si dreptate, pentru ca potrivit CEDo si el este om ca si mine si poate gresii, de fapt gresete sigur.

Ati putea sa-mi spuneti pasajul, sau articolul de lege din legislatia CEDO, unde sa gasesc ceea ce am scris mai sus, referitor la probe pentru a aeva mai multe sanse la proces ?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana Ciuta , Avocat 21:04, 27 Ianuarie 2009
Art 5 si 6 din Conventie sunt incidente in speta dvs, iar potrivit practicii judiciare actuale, IPJ trebuie sa faca o dovada suficient de complexa, poze, dovada ca respectivul agent constatator era in exercitiul functiunii. Daca cunoasteti si fapte de alta natura, puteti intra in audienta la Sef Politie rutiera, poate s/a razbunat pe dvs sau nu a fost suficient de atent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit un articol din "legislatia cedo" cu privire la probele din instanta puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)