avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nume de firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nume de firma

Ce se poate intampla in urmatoarea situatie:

Am inregistrat o firma cu numele "fch investment" spre exemplu
Am promovat "fch", iar apoi am descoperit o firma cu 15 ani mai batrana care se cheama chiar "fch" si are un domeniu de activitate inrudit (aceasta firma se afla in comunitatea europeana). Mentionez ca la momentul actual nu este marca inregistrata iar chiar daca domeniile sunt inrudite, practic fac chestii diferite.

Mentiune: "fch investment" este o firma imaginara dar care respecta tiparul problemei (primul cuvant nu inseamna nimic, dar poate fi un acronim la multe chestii)
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 10:47, 17 Septembrie 2012
Denumirea firmei este unul dintre elementele de identificare. Asemanarile sunt posibile in denumirile firmelor, mai ales ca rezervarile se fac la nivel national. Nu cred ca este vreo problema, mai ales ca din punctul de vedere al ONRC literele nu sunt considerate elemente de identificare....De altfel, din cate am inteles nu sunt 2 firme cu aceeasi denumire, ci cu denumiri asemanatoare., probabil pe vechea procedura, in care rezevarea se facea la nivel de judet.
~ Conținut șters la cerere ~
Atata vreme cat registrul comertului a inregistrat aceasta denumire este in regula, indiferent de ceea ce ati descoperit d-voastra, asta ca denumire.
Apoi ar trebui sa verificati la OSIM sa nu aiba cealalta societate vreo marca inregistrata si sa intrati in conflict cu ei, mai ales ca d-voastra din intreaga denumire nu promovati decat acele initiale care sunt comune cu cele ale firmei "mai batrane"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emblema srl utc utc Buna ziua, Care sunt pasii de a inregistra o emblema la osim? Mentionez ca acum vreau sa-mi infiintez srl-ul? la registrul comertului depunn documente sau ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire club si osim oti oti am reusit obtinerea unei rezervari de denumire pt.un nume care ste de fapt format din alaturarea 1.nume propriu asemanator (e diferenta de o litera) cu al ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)